Počela Evropska nedelja mladih u Novom Sadu

Na festivalu Evropska nedelja mladih u Novom Sadu učestvovaće oko 100 studenata, od čega većinu čine mladi iz zemalja regiona, ali i Evropske unije.  
Na festivalu Evropska nedelja mladih u Novom Sadu učestvovaće oko 100 studenata, od čega većinu čine mladi iz zemalja regiona, ali i Evropske unije.

Radi se o jubilarnom, petom festivalu, a tema je Green Week in Novi Sad: Act Now - Change the Future (Zelena nedelja u Novom Sadu: Deluj sada, promeni budućnost).

Nedelju mladih organizuje Fakultet tehničkih nauka. Portparolka ovog fakulteta Aleksandra Gak kaže da će ovogodišnje radionice na festivalu biti o zaštiti životne sredine i održivom razvoju, a posebno ističe dve ekološke akcije.

"To su dve velike eko akcije, prva je prikupljanje elektronskog otpada u Novom Sadu i upućivanje na njegovu dalju reciklažu, a druga je čišćenje i ulepšavanje kampusa Univerziteta u Novom Sadu", objašnjava Gakova. Ove akcije organizuju se u petak 20. avgusta, od 11 časova.

Pored ovih programa, strani studenti će, između ostalog, obići i Petrovaradinsku tvrđavu, a organizovaće se i sportski dan na Štrandu. Festival je danas zvanično otvorio državni sekretar Radoslav Momirov iz Ministarstva životne sredine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti