Dogovor naslednika, pa otvaranje muzeja

Otvaranje Spomen-muzeja Mileve Marić i Alberta Ajnštajna u njenoj kući u Kisačkoj broj 20, nije izvesno do kraja godine, kako je ranije najavljeno.

Otvaranje Spomen-muzeja Mileve Marić i Alberta Ajnštajna u njenoj kući u Kisačkoj ulici broj 20, nije izvesno do kraja godine, kako je ranije najavljeno.

U Zavodu za izgradnju grada kažu da je jedina prepreka to što je unuk Ajnštajnovih, koji je Gradu ustupio kuću uz obavezu da u njoj bude otvoren spomen-prostor Milevi i Albertu, preminuo, a njegovih šest naslednika još se nije dogovorilo oko zaostavštine.

Kuću u Kisačkoj 20, gde su Mileva i Albert Ajnštajn živeli od 1905. do 1907, Vlada Srbije je pre pet godina proglasila spomenikom kulture.

  • NS

    19.08.2010 11:08
    !
    Knjiga izlazi za sajam knjiga u izdanju Matice srpske sa originalnim dokumentima a dokumentuje i kakav je nečovek bio Albert. Pozdrav Velaskezu!
  • velaskeza

    19.08.2010 10:19
    podrzavam
    NS! komentar - svaka ti je na mestu. Nenade, prijateljski savet - prvo se malo informisi pa onda ostavljaj komentare. Jedva cekam da izadje knjiga, da se bar deo nepravde prema Milevi Maric - ispravi. Novi Sad nikad nije znao da ceni svoje heroje, a kamoli "neke tamo" heroine.
  • NS

    19.08.2010 08:10
    !
    Bilo bi bolje da se malo raspitate, dragi Nenade, ta neka Mileva je sve sama učinila za nauku (što je već celom svetu poznato). A taj poznati Albert (koji je ponavljao razrede) je samo preuzeo njenu nauku, uzeo Nobelov nagradu i nju oterao kao i njihovog sina koji je bio nervno bolestan, a zadržao zdravog, jer mu nije odgovaralo da ima takvog sina, a ni pametnu ženu i to još Srpkinju. Uostalom, uskoro izlazi knjiga koja sve to dokumentuje pa bi bilo dobro da je pročitate pa ćete malo više ceniti tamo neku Milevu Marić-Anštajn iz Novog Sada kojoj treba ceo svet da bude zahvalan. Ali možda i Vi kao i Albert nipodaštavate žene, veliki muškaraci!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti