Istaknute rang liste za vrtiće

Rang liste za upis dece u vrtiće istaknute su desetak dana ranije od predviđenog roka na objektima koji su roditeljima bili prvi izbor za upis.

Rang liste za upis dece u vrtiće istaknute su desetak dana ranije od predviđenog roka na objektima koji su roditeljima bili prvi izbor za upis dece.

Direktor Radosnog detinjstva, Borislav Samardžić, kaže za Radio 021 da je 1.867 dece ostalo neupisano, a da je moguće da će se taj broj značajno smanjiti. On navodi da je najviše neupisane dece jaslenog uzrasta, rođene 2008. i 2009. godine.

"U ovom momentu, čekamo odobrenje Školske uprave da se kvote povećaju za 20% i onda će se ovaj broj smanjiti na polovinu, a možda i više", kaže Samardžić. Poređenja radi, prošle godine je neupisano ostalo više od 3.200 dece.

Samardžić napominje da mnoga deca nisu upisana zbog toga što su roditelji konkurisali za vrtiće u kojima nema mesta i navodi primer da je za jedan vrtić koji nije upisivao decu bilo više od 500 prijava. Rezultati konkursa će biti objavljeni i na internet stranici "Radosnog detinjstva".

  • maja

    31.08.2010 17:54
    i šta sada?
    prosle 2009/2010 godine dete mi je ostalo neupisano, pa su ga onda nekako primili u poludnevni boravak, ali... od 15 do 19 casova!!!
    Suprug i ja radimo od 8 do 16, kcerka ide u skolu, ko da ga cuva do tada, ko da ga vodi u vrtic...?
    Baka - servis u selu 20 - tak kilometara od N. Sada, ove godine obavezno pripremno predskolsko obrazovanje i vaspitanje, elem, isti problem, opet poludnevni, opet od 15 do 19 casova... "radile" su i neke veze, medjutim, da li nedovoljno jake, ili sta, jalovo, jalovo... Sta raditi u ovim situacijama?
  • strahinja

    20.08.2010 13:10
    kako?
    kako upisati dete bezveze u radosno detinjstvo?
    posto radimo i supruga i ja nista nevredi ni maksimum bodova i ove i prosle godine ispod crte,a ove godine u futogu samo 4 slobodna mesta za uzrast 2006god.na futog koji ima 30.000 stanovnika...
  • bns

    20.08.2010 10:03
    Zar nisu prošle godine rekli da je ostalo neupisano oko 1 000 dece?
    Ovo je sramota kako se Grad i funkcionerčići odnose prema budućnosti, prema najslabijima, prema deci i roditeljima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti