Urgentni centar primio prve pacijente (foto)

Novi Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, danas je primio prve pacijente.
Novi Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, danas je primio prve pacijente.

U prvih nekoliko sati rada lekarsku pomoć potražilo je više od 80 građana, a svi s kojima smo razgovarali hvale, kako opremljenost centra, tako i osoblje.

Upravnik Urgentnog centra, Zoran Đermanov, kaže da otvaranjem tog centra pacijenti dobijaju kvalitetniju uslugu, a zaposleni bolje uslove rada, ali i veći obim posla. "Ono što je nama bitno u Urgentnom centru jeste da brzo dođemo do dijagnoze. To je ono što je ranije bilo duže jer, jednostavno, paviljonski model bolnice je uslovljavao takav način rada. Sada će protok pacijenata biti brži, a usluga će, uz svu tehnologiju koju smo dobili, biti kvalitetnija", kaže doktor Đermanov.

U Urgentnom centru uglavnom radi osoblje koje je preraspoređeno iz drugih delova Kliničkog centra, a direktor ove ustanove, Dragan Drašković, uverava da te promene pacijenti koji dolaze na klinike neće primetiti. On takođe tvrdi da ni pacijenti koji budu dolazili u Urgentni centar neće osetiti da tom centru nedostaje 220 zdravstvenih radnika. "Mi ćemo i dalje insistirati kod republičkog ministarstva da nam da kadrove koje i prema svim statističkim podacima zaslužujemo. U toku su pregovori da se za naredne godine u kadrovske planove uvrste ovi naši zahtevi, odnosno da se njihovi delovi prihvate", kaže direktor Kliničkog centra Vojvodine.

Podsetimo da je Urgentni centar završen krajem juna, te da je prvobitno najavljeno da će početi s radom polovinom prošlog meseca. Odluku o izgradnji pokrajinsko Izvršno veće donelo je pre četiri godine, a za realizaciju tog projekta, započetog 1991. godine i predstavljenog kao najveći u vojvođanskom i srpskom zdravstvu u protekle dve decenije, izdvojeno je 3,7 milijardi dinara. (D.S.)

  • Dr Petrović

    20.08.2010 21:14
    Neobično mi je prijatno
    Osoblje na licima iskazuje iskrenu radost, za razliku od smrknutosti iz onog memljivog podruma.
    Kolege, uživajte, imate barem to novo friško okruženje, entuzijazam i ljubav prema poslu i zdravlju u uzlaznoj liniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti