Bulevar Evrope u roku

Mesec dana nakon početka izgradnje druge saobraćajne trake na Bulevaru Evrope, od Futoške do ulice Braće Grulović, izvode se radovi na iskopavanju zemlje i sipanju peska i izmeštanju gasovoda i elektrovoda.  

Mesec dana nakon početka izgradnje druge saobraćajne trake na Bulevaru Evrope, od Futoške do ulice Braće Grulović, izvode se radovi na iskopavanju zemlje i sipanju peska i izmeštanju gasovoda i elektrovoda. Bulevar bi trebalo da bude završen početkom oktobra.

Direktor ZIG-a, Borislav Novaković, kaže da se, uprkos lošim vremenskim uslovima, radovi odvijaju predviđenom dinamikom. "Da od momenta kada uradimo Bulevar Evrope dobijemo jednu modernu saobraćajnicu koja će, ne samo u saobraćajnom, nego i u komunalnom i investicionom smislu, preporoditi Novi Sad", izjavio je Novaković.

Proširenje bulevara koji je 2006. godine sa samo jednom trakom izgradila radikalska vlast koštaće Novosađane više od 126 miliona dinara. Predsednik Skupštine grada, Aleksandar Jovanović, kaže da su novosadski bulevari otvoreni prošle godine najvažnija stvar za grad od otvaranja Mosta slobode pre pet godina.

"Zato što se dobijaju nove saobraćajnice, rasterećuje se saobraćaj i pravi se manja gužva u širem centru. Važno je i što se daje mogućnost da se na vrlo povoljnim, da ne kažem ekskluzivnim lokacijama, zidaju novi objekti, i poslovni i stambeni", izjavio je Jovanović.

Bulevar Evrope se nakon Futoške nastavlja na već izgrađenu deonicu do Kornelija Stankovića, a sprema se i tender za deo od Kornelija Stankovića do Rumenačkog puta.

  • Dum

    21.08.2010 20:33
    Sve je ovo lepo ali.......
    Citam ovu vest a i gledam vec par godina sta se radi posto zivim u neposrednoj blizini bulevara Evropa pa ne mogu da ne komentarisem. Najpre standardna recenica: Lep je sto se gradi ali u ovoj nesrecnoj zemlji uvek ima ovo ili ono ALI. Naime, ALI kako se gradi. Kako autor ili neko vec od aktera ovog clanka rece, radikali su napravili taj bulevar sa jednom trakom, bez pesackih i biciklistickih staza, bez gasovoda. Zatim dodjose neki drugi pa naknadno uradise pesacke i biciklisticke staze. Naravno sve sto se radi naknadno je pomalo i kuso jer koliko god pazili ostecujete ono prethodno napravljeno. Zatim valjda ti isti se setise da su zaboravili gasovod da stave u zemlju, te uzese i prekopase sveze napravljenje pesacke i biciklisticke staze i stavise gasovod. Evo sada gradi se nova traka istog Bulevara, naravno opet bez pesackih i biciklistickih staza ali uz izmestanje prethodno postavljenog gasovoda....Bog te svemoguci...pa i najzdravorazumskiji covek bi poludeo gledajuci ovo....pitajuci se zasto, kako, da li je moguce...da nisu neke vise sile u pitanju....Ali verujte sve je jako prosto...da se sve radilo kako treba i bez kradje i korupcije ostalo bi para za jos jedan ovakav Bulevar, ovako jedva cemo i ovaj skrpiti, uz ogromne potrosene i uludo bacene pare. ALI a da opet to ALI, bivsi dileri, nesvrseni studenti, i slicni koji izvode za gradske firme sva ta silna kopanja, jacaju i postaju sve vise BEZOBRAZNO bogati, a gradski mocnici i direktori ne bas tako javno ali sasvi sigurno uvecavaju svoje stekice u kojekakvim slamaricama. A vi, tzv. gradjani, cutite i uzivajte....jer boze moj sve ovo se i radi u vase ime i zbog vas.....
  • 21.08.2010 14:25
    jbt losi vremenski uslovi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti