Novosađani ljuti zbog rupa na putevima

Putevi u delu Salajke, u Graničarskoj i okolnim ulicama, trebalo bi da budu sanirani tokom septembra.

Putevi u delu Salajke, u Graničarskoj i okolnim ulicama, trebalo bi da budu sanirani tokom septembra.

Slušalac Radija 021, koji živi u Graničarskoj ulici, kaže da kolovoz u delu te ulice od Šajkaške do Partizanske, nikada nije temeljno rekonstruisan, iako je ulica asfaltirana pre oko pola veka. On dodaje da su se putari, ipak, pojavljivali posle svake zime, kako bi zakrpili rupe, ali da se ove godine ni to nije desilo, te da je zbog toga stanje gore nego obično.

"Krateri su preko cele širine puta. Znači, ne možete da ih zaobiđete, a ima ih desetak u tom delu ulice od Partizanske do Šajkaške", navodi naš slušalac i dodaje da se drugi deo Graničarske, od Šajkaške do Teodora Mandića, redovnije sanira, a jedini nelogičan razlog za to vidi u činjenici da je taj deo u neposrednoj blizini policijske stanice, odnosno da tuda češće prolaze policijska vozila.

ZIG nije postupio po nalogu inspekcije

Da rupe na putu ugrožavaju bezbedno odvijanje saobraćaja konstatovala je i Gradska uprava za inspekcijske poslove, koja je još početkom jula Zavodu za izgradnju grada naložila da popravi kolovoz i to u roku od osam dana. Obrazlažući zašto ZIG nije postupio po nalogu inspekcije, pomoćnik direktora ovog gradskog preduzeća, Đorđe Kuljančić, kaže da su tokom zime nastale velike štete na putevima u gradu i da jednostavno nije moguće sve brzo sanirati. "Velika su oštećenja na kolovozima. Svaki posao zahteva određeno vreme, pa će tako i Graničarska ulica dođi na red u sledećem periodu", kaže Kuljančić.

On nije precizirao koji je to period, ali portparolka "Puta", Jelena Stojsavljević, kaže da su iz Zavoda za izgradnju grada u međuvremenu dobili nalog za sanaciju udarnih rupa u Graničarskoj ulici. "Trenutno radimo u Petrovaradinu, a obavili smo sanaciju asfalta na Podbari, tako da je Salajka jedno od naselja koje će sledeće biti na redu. U pitanju je akcija u nekoliko okolnih, ne samo u Graničarskoj ulici", kaže Jelena Stojsavljević.

Podsetimo da je za popravku puteva u gradu za ovu godinu prvobitno bilo namenjeno 100 miliona dinara. Kako je taj novac potrošen još u prvoj polovini godine, gradske vlasti odlučile su da rebalansom budžeta izdvoje dodatnih 150 miliona. Međutim, 70 miliona je već potrošeno na asfaltiranje Trga slobode i nekoliko okolnih ulica, tako da će za obnovu puteva u svim ostalim delovima grada ostati još samo 80 miliona dinara. (Dejan Stojičić)

  • Vedran

    28.08.2010 13:58
    Krateri
    Staza na keju treba i svaka čast, ali nije mi jasno u šta je na trgu potrošeno 70 miliona?! A ukupan budžet za sanaciju rupa 150 miliona. Važno da je centar sređen, tako kad dođe neko sa strane da kaže, auuu vidi kako je Novi Sad sređen i nema rupa, al' da ode malo dalje od centra propau bi u krater na ulici. Gundulićeva ulica je užas, al valjda će je sada napraviti kako treba kada završe kopanje i zamjenu cjevi.
  • Aleksandar P.

    27.08.2010 12:21
    Grad je PUN rupa
    Ko živi i vozi po NS ulicama zna da su ulice katastrofa. Ko to održava, a koliko se para troši?

    Trebali bi organizovati jednu grupu na FB i ostavljati tamo slike novosadskih ulica. Mi vozačimo kad im predstavimo grad i iz te perspektive, to će biti...
  • Gari

    27.08.2010 12:13
    Pitanje
    Nije mesto, ali ne znam gde da pitam. Zasto su sklonjene klupe iz Zmaj Jovine i kad ce i da li biti vracene?
    Hvala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti