Ništa od bolje zaštite vozača od huligana

Iako je u proteklih godinu dana broj napada na vozače i vozila Gradskog saobraćajnog znatno povećan, na poboljšanje zaštite zaposlenih i imovine u tom preduzeću ne mogu da računaju u skorije vreme.  
Iako je u proteklih godinu dana broj napada na vozače i vozila Gradskog saobraćajnog znatno povećan, na poboljšanje zaštite zaposlenih i imovine u tom preduzeću ne mogu da računaju u skorije vreme.

U Gradskom saobraćajnom su svesni da će se kod republičkih vlasti teško izboriti za saglasnost da vozači dobiju status službenih lica, a tu mogućnost kao realnu ne vidi ni predsednik Skupštine grada, Aleksandar Jovanović, jer bi to bio povod za talas zahteva za dobijanje ovog statusa.

Ni postavljanje kamera u autobuse, što se pominje kao mogućnost, za Jovanovića nije mnogo realno. "Krajnje sad otvoreno da razgovaramo. To se ne može uraditi preko noći, niti za godinu, dve. I to je nešto što je u ovom momentu, pored svih problema koje imamo, veliki trošak. Sami vozači su to rekli. Taj sistem može da pruži materijal da počinilac bude uhvaćen, ali u trenutku napada neće zaštititi vozača", kaže predsednik Skupštine grada.

Jovanović smatra da bi trenutno najefikasnije bilo mesta vozača osigurati kabinama. "Znači da se prosto stave pleksiglasi i da se to počne uvoditi. Ti napadi nikad nisu bili razbojnički, da se traži novac. To je momenat impulsivnosti, zbog ovih ili onih razloga, potpuno neopravdanih. Mislim da bismo time problem u velikoj meri rešili", navodi on.

Ipak, u realizaciji ovog, kao i svakog drugog predloga kada je reč o poboljšanju zaštite vozača i imovine Gradskog saobraćajnog, nije se odmaklo ni malo, pa ne treba da čudi što je od početka godine zabeleženo 25 težih napada na vozače i autobuse. Prošle godine bilo ih je čak 70, što je duplo više u odnosu na broj napada registrovanih 2008. godine. (D.S.)

  • lala

    01.09.2010 11:29
    A jednostavno GPS + dugme za uzbunjivanje policije?
  • Rina

    31.08.2010 21:50
    kasnimo
    nismo bili tu da na vreme prokometarisemo da je 25:7 u napadima na gsp vozace. A gde li se denula policija?
  • Rina

    31.08.2010 21:40
    Profesionalni vozaci a ne bivsi osudjenici kao voz
    Vozaci moraju da budu profesionalci. E, a kada se to uspostavi, onda ce i njihova zastita lakse teci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti