Na kuću pala bandera

Stanari kuće u ulici Novosadskog sajma 42, na koju se srušila bandera, strahuju za svoju bezbednost, jer imaju problema i sa pucanjem zidova i krova.
Stanari kuće u ulici Novosadskog sajma 42, na koju se srušila bandera, strahuju za svoju bezbednost, jer imaju problema i sa pucanjem zidova i krova.

Situacija je takva otkad je saobraćajnica proširena, pa se kuće nalaze blizu puta. Iako su u ulici  preostala samo tri prizemna objekta, u Zavodu za urbanizam kažu da nema uslova za njihovo rušenje i gradnju višespratnice na tim mestima. Zbog toga stanari ne mogu da sklope ugovor sa nekim investitorom, kao što je uradila većina stanovnika Sajmišta.

Kako su za "Blic" rekli u "Urbanizmu", regulacioni plan na ovom mestu predviđa gradnju objekta u funkciji "Lisja", budući da se kuće nalaze uz Uspensko groblje. One se mogu prilagođavati i održavati, ali ne mogu dobiti bilo kakvu dozvolu za dogradnju.

Telekom: Ispitaćemo uzrok

U "Telekomu Srbija" još ne znaju zbog čega je došlo do rušenja stuba, ali najavljeno je da će se uzrok svakako ispitati. Koordinator odeljenja prodaje, Željko Pijevac, kaže za Radio 021 da će novi stub biti postavljen u što kraćem roku, kao i da će se tom prilikom obratiti posebna pažnja. On tvrdi da se ispravnost i bezbednost opreme i objekata Telekoma redovno proverava.

"Iskoristio bih ovu priliku da pozovem građane da ukoliko uoče bilo kakvu nepravilnost na telefonskim stubovima, kablovima i drugoj opremi "Telekoma Srbija", da prijave to na besplatni broj 977, nakon čega će dežurna ekipa u što kraćem roku proveriti i popraviti nedostatke", rekao je Pijevac.

On ističe da svi građani čija bezbednost ili imovina budu ugroženi ovakvim incidentima, mogu tražiti odštetu od Telekoma.

  • Dr Petrović

    28.08.2010 20:55
    "Kablovska" TV
    Kao što vidimo, bandera je pretovarena kablovima tzv. "Kablovske" TV čiji teror trpimo na razne načine, počevši od neadekvatne naplate nekvalitetne distribucije, pa do šume i paukove mreže žičurina diljem celog grada. Neuredno, neplansko razvlačenje žičurina opterećuje krovove, a nedajBože da treba neki helikopter da interveniše, kablovi to apsolutno ometaju. Izboj frekfencija "kablovskih" distributera dokazuje da su u pitanju nestručne "budževine" jer ometa repetitore koje koriste razne službe i radio-amateri i pravi TV smetnje, šta je sledeće? Padaće preopterećeni ćoškovi zgrada...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti