Roditelji krive lekare za smrt sina

Za sada nije poznato da li će u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici biti poslata inspekcija kako bi ispitala smrt dvadesetogodišnjeg Nikole Jovičića, za koju njegovi roditelji optužuju lekare.    

Za sada nije poznato da li će u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici biti poslata inspekcija kako bi ispitala smrt dvadesetogodišnjeg Nikole Jovičića, za koju njegovi roditelji optužuju lekare.

Pokušali smo da saznamo da li će pokrajinski Sekretarijat za zdravstvo reagovati ovim povodom, ali niko nije bio dostupan za izjavu. Kako su nam rekli, izjave za medije mogu da daju jedino sekretar za zdravstvo Atila Čengeri i njegov zamenik Zdravko Kosjerina, koji su trenutno na godišnjem odmoru, odnosno na službenom putu.

Podsetimo, Slađana i Dobrica Jovičić tvrde da je njihov sin preminuo zbog neadekvatne terapije i izostanka lekarske reakcije na njegovo pogoršano stanje. U Institutu su demantovali te tvrdnje, rekavši da je za mladića učinjeno sve što je bilo moguće, ali da je njegovo zdravstveno stanje bilo isuviše loše.

Kako piše Blic, Nikola Jovičić je najpre primljen u Institut za kardiovaskularne bolesti zbog slabosti srca, ali je dve i po nedelje kasnije prebačen u Institut za plućne bolesti zbog upale pluća. Slabost srca je izazvala distrofija, od koje je momak bolovao celog života.

Kako tvrde roditelji, Nikoli su isključeni diuretici, što je izazvalo manjak kalijuma u njegovom organizmu, a posledice su bile bledilo, grčenje i nemogućnost da guta. Oni kažu da su lekari reagovali na njihove pozive tek nakon četiri sata, kada je Nikoli dat kalijum. Stanje mladića je sutradan bilo stabilno, ali mu je tokom noći pozlilo, pao je u komu i preminuo.

Direktor Instituta, dr Milan Antonić, tvrdi da je nemoguće da se lekari ne pojave u jedinici intenzivne nege po četiri sata, kao i da je mladić imao oslabljenu kontraktivnost srca, što je dovelo do otkazivanja drugih organa i smrti.

  • Apache

    30.08.2010 18:12
    Deran - Ubice u belim mantilima
    Za takav komentar,u kome se spominje ne adekvatno ponasanje lekara i medicinskih sestara,u intezivnoj jedinici,moze se zakonski odgovarati.Cinjenica je da ljudi generalizuju klise medicinska sestra-doktor,tj. smatraju da je pravilo da se moraju takve aktivnosti obavljati u nocnim dezurstvima,ali videli bi da li bi isti ti ljudi,koji daju sebi za pravo da izuste takve stvari,imali isto misljenje nakon sto bi ti lekari vratili u zivot svog najblizeg!
    A sramota je da takve stvari komentarise osoba koja nema apsolutne veze sa medicinom,i to za ljude koji se 24h bore za zivote pacijenata!

    P.S.Pozdrav za tvoju poznanicu,tj. sljam.Zbog takvih kao sto je ona i postoje takve price za nocna dezurstva!


    SESTRE IZ KAMENICE









  • Deran

    29.08.2010 09:11
    Ubice u belim mantilima
    Dežurni lekari iz kamenice se švaleraju sa medicinskim sestrama dok su na dužnosti, pa ih možete naći noću u motelima na Klisi ili u nekim drugim delovima grada, a osoblje (čitaj: medicinske sestre) ih pokriva ako se nešto desi!
    Ovo nekom deluje bezveze, ali moja poznanica mi je rekla da se sa jednim doktorom viđa isključivo onda kad je dežuran u Kamenici, jer mu tada žena ništa ne sumnja!?
    Na moje pitanje, a šta ako se nešto desi nekom pacijentu (pozli mu i sl.) dok je on sa njom u nekom motelu, ona mi je saopštila da se oni međusobno pokrivaju (čitaj: štite) na noćnom dežurstvu, al' ako se baš nešto desi uvek je krivo teško stanje pacijenta. Ovo bi bilo smešno da nije tragično, jer gore i jesu pacijenti u teškom stanju, pa se ova forma objašnjenja uvek može plasirati javnosti!?
    SRAMOTA!!!
  • pera lastic

    27.08.2010 20:30
    bilo je takvih slucajeva i ranije...
    drugarica moja je nastradala u saobracajnoj nesreci, prvo je ambulatnim kolima trebalo pola sata da doju do mesta nesrece, onda je cekala jos sat vremena da doje lekar da je pregleda... nakraju je preminula usled previse tecnosti u plucima.... nisam lekar, nisam obrazovan u tom pravcu ali umem da razmiljam i sagledavam stvari logicno, mozda i nije bilo sanse, ali ako neko ne pokusa ne mozemo ni da saznamo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti