Klinika Švarcvald za dve godine u Kamenici

Bolnica za kardiovaskularne, plućne i onkološke bolesti Kamenica 2 biće sazidana do kraja godine, a opremljena do kraja naredne.

Bolnica za kardiovaskularne, plućne i onkološke bolesti Kamenica 2 biće sazidana do kraja godine, a opremljena do kraja 2011.

Predsednik Vlade Vojvodine, Bojan Pajtić, kaže da je pokrajina do sada u izgradnju uložila milijardu i 400 miliona dinara.

"Da napomenemo samo da će se stvoriti preduslovi za transplantaciju srca i da ćemo dobiti najmoderniji centar za lečenje raka pluća u jugoistočnoj Evropi. Dobićemo jednu novu, praktično, kliniku Švarcvald na obroncima Fruške gore", rekao je Pajtić.

Direktor Instituta za plućne bolesti, Milan Antonić, nada se da će do izgradnje Kamenice 2 biti prevaziđene teškoće sa zapošljavanjem novih lekara u Urgentni centar i novu zgradu Instituta.

"Ovde treba da rade specijalizovani ljudi, koje nemamo na tržištu i koje treba školovati u toku gradnje, ali računam da će i taj teži deo posla biti urađen na zadovoljstvo svih nas", izjavio je Antonić.

Kamenica 2 će imati tri sprata i šest novih operacionih sala, kao i novu kardiohiruršku intenzivnu negu.

Izgradnja bi trebalo da smanji ili eliminiše liste čekanja na kardiohirurške intervencije u Vojvodini.

  • Dukelander

    29.08.2010 13:16
    Da li ste sigurni da vas nije prevario RASMC ?
    Willcomen willcomen in Švarcwald klinik
    Ovde ćemo vaša ******** fiki fiki fik!
  • za B

    28.08.2010 20:48
    ZA B
    B extra ti je komentar, bas si me nasmejao
  • B

    28.08.2010 03:28
    Drpvald
    Ako na čelu budu ovi isti ljudi, neće biti Švarcvald, nego Drpvald.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti