Još nema udžbenika za osmi razred (Foto)

Udžbenici za osmi razred još nisu stigli, a kako za Radio 021 kažu u Zavodu za izdavanje udžbenika, još se ne zna kada će ih dobiti.  
Udžbenici za osmi razred još nisu stigli, a kako za Radio 021 kažu u Zavodu za izdavanje udžbenika, još se ne zna kada će ih dobiti. Knjige za ostale razrede osnovne i srednje škole su u prodaji, a gužvi još nema.

Kupci uglavnom kupuju pojedinačne udžbenike sa spiska, a kako su nam rekli, cenama uglavnom nisu zadovoljni. Jedan od problema s kojim se susreću jeste i to što se iz godine u godinu menjaju izdavači i knjige, pa roditelji ne mogu da uštede kupovinom ili pozajmljivanjem polovnih udžbenika.

Cene kompleta udžbenika za osnovnu školu kreću se od 6.200 dinara za prvake do 10.750 dinara za VII razred. Knjige za strane jezike prodaju se odvojeno i koštaju 900 dinara. Kompleti za gimnaziju koštaju od šest do sedam i po hiljada. Kako kažu u Zavodu, gužve se očekuju tek kada počne školska godina.

U prodavnici polovnih udžbenika u Jevrejskoj ulici 23 i dalje nema velike gužve, ali kupaca ima više nego u Zavodu. Kako su nam rekli u knjižari, knjige za osnovnu školu koštaju 95, a za srednju od 150 do 350 dinara. Najbolje su snabdeveni udžbenicima za 5. i 6. razred osnovne, kao i knjigama za srednjoškolce, koje najviše i otkupljuju.

Većina građana s kojima smo razgovarali tradicionalno kupuje knjige u ovoj radnji i zadovoljni su cenama i kvalitetom. Stari udžbenici se otkupljuju po 20 do 30 odsto manjoj ceni od vrednosti nove knjige.

Zavod za izdavanje udžbenika

Prodaja polovnih udžbenika

  • blejach

    15.09.2010 20:45
    extra, taman sutra da prodam svoje udzbenike u jevrejskoj
  • jasna

    13.09.2010 14:21
    GAGA
    E MOJ MINISTRE PARE STE UZELI A KNJIGA NIGDE AKO STE TAKO BRZI I KOD SMISLJANJA KAKO I ZASTO MALA MATURA MOJE DETE CE BITI MALI MATURANT 2025 .
  • Damke96Zemun

    07.09.2010 10:23
    Poruka
    Kos mene u skoli Ilija Bircanin su juce stigle ali samo pola udzbenika danas 7.9.10 cu dopiti samo pola a ostale koloko sam razume nisu jos pocele da se stampaju.xD

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti