Građevinari najavili štrajk upozorenja

Savez samostalnih sindikata građevinara grada, koji broji oko 1300 članova, najavio je jednosatni štrajk upozorenja za 8. septembar.
Savez samostalnih sindikata građevinara grada, koji broji oko 1300 članova, najavio je jednosatni štrajk upozorenja za 8. septembar.

Prema rečima Predsednika Gradskog odbora sindikata građevinara, Vladimira Gvozdenovića, industrijski sindikati Srbije uputili su pismo Premijeru Mirku Cvetkoviću sa zahtevima i problemima radnika realnog sektora.

"Tražimo potpisivanje granskog kolektivnog ugovora, izmene o penzijsko-invalidskom osiguranju bez umanjenja penzija i nepovoljnih uslova za penzionisanje. Takođe zahtevamo redovnu isplatu zarada, sankcionisanje poslodavaca koji ne ispunjavaju svoje obaveze prema zaposlenima, uplate doprinosa za obavezno socijalno osiguranje i pravo na lečenje", navodi Gvozdenović.

Gradski odbor građevinara obuhvata devet građevinskih firmi među kojima su fabrika cementa La Farž i radnici iz Bačke Palanke.

Novosadski sindikat građevinara će se 9. septembra pridružiti građevinarima iz cele Srbije u protestu ispred Unije poslodavaca Srbije i pred Ministarstvom za rad i socijalnu politiku.

  • Dr Petrović

    02.09.2010 22:01
    Da ne zaboravite!
    Svoje pravo na zdravstvenu zaštitu. Konstantno uplaćujete u RZZO, a Tomica to arči i rasipa, ni za seme ne ostavlja.
    A tolike bandere zvrje prazne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti