Konačno završeni vrtići (Foto)

Iako je trebalo da budu završeni još prošle godine, nadograđeni vrtići u ulicama Dragiše Brašovana, Save Kovačevića i Janka Čmelika, svečano su otvoreni tek danas.  
Iako je trebalo da budu završeni još prošle godine, nadograđeni vrtići u ulicama Dragiše Brašovana, Save Kovačevića i Janka Čmelika, svečano su otvoreni tek danas.

Prema rečima direktora "Radosnog detinjstva", Borislava Samardžića, ovo je najveća investicija u istoriji predškolske ustanove.

"Velika je stvar da se u jednoj godini uradi sedam i po hiljada kvadratnih metara. Ovo je sve novo, od temelja do krova. Imali smo prizemne objekte, koji su bili prekriveni ravnim pločama i prokišnjavali, a danas imamo moderan i savremeni objekat", navodi Samardžić.

 

 

 

Samardžić još ističe da se na ovaj način broj dece na listi čekanja smanjio na 400. "Niko, u porodici gde su oba roditelja zaposlena, neće biti na listi čekanja. Ovih 400 su uglavnom deca čija su oba roditelja nezaposlena", objašnjava Samardžić.

Gradonačelnik Igor Pavličić kaže da se za potrebe predškolskih ustanova izdvaja oko 15 procenta državnog budžeta.

"Mi smo država koja puno ulaže u predčkolske ustanove. Više od 10 procenata budžeta. Kad nam je budžet bio 20 milijardi, mi smo izdvajali isto koliko izdvajamo danas, kad nam je budžet 13-14 milijardi", tvrdi Pavličić.

Najavljena je i izgradnja vrtića u Radničkoj ulici tokom sledeće godine čime bi se namirile porebe smeštaja dece.

Za nadogradnju tri vrtića iz republičkog budžeta za prošlu godinu izdvojeno je 280 miliona dinara.

 

  • nena

    14.12.2010 13:19
    Pohvale PU Radosno detinjstvo
    Deca moje sestre mestena su u vrticu na N naselju i prezadovoljna je.
  • upucena

    15.09.2010 06:49
    pedagoski
    ovaj komentar da deca ciji roditelji ne rade ne treba da pohadjaju vrtic ide u prilog tome da ustanova " Radosno detinjstvo" i funkcionise samo kao cuvaliste ..Kao da ta deca nemaju potrebu pedagoskog rada sa decom, njihove potrebe za socijalizacijom.
    Nije samo bitno upisati dete preko veze, to je neminovno, nego i kadar koji se zaposljava funkcionose isto tako, a tako i rade.Psiholozi nisu u stanju da razlikuju normalno dete od deteta sa autizmom pa onda u dogovoru socijalna radnica nabacuje broj pacijenata, tj dece pedijatru da bi ova imala dovoljan broj da dobije platu.Onda kada se dete proglasi kao dete sa problemima u razvoju , "Radosno detinjstvo" dobije pare od Grada na racun deteta sa problemima u razvoju. Procenu radi samo pedijatar, bez ukljucivanja logopeda , defektologa i psihologa i ocas posla vam dete proglase detetom sa posebnim potrebama, a sve je jedna farsa.Procena se izvrsi za 10 minuta na osnovu anamnestickih podataka kada je dete prohodalo i progovorilo.Samardzica ne bih da komentarisem...
  • Nezaposlen?!?

    03.09.2010 08:26
    Vrtić za sve!
    U Hrvatskoj traje akcija "Vrtić za sve" i znam da se osećam građaninom drugog reda ako nemam "prava" da upišem dete u vrtić. Ako ostanemo kod kuće da čuvamo dete, kako onda da tražimo posao? Molim redakciju 021 da proveri ko dobija tendere za izgradnju, nadogradnju i obnovu vrtića. Ko snosi posledice za rokove koji se ne poštuju? Uzmite samo jedan detalj, npr. jedan umivaonik iz novog vrtića ili jednu stolicu - neka pokažu koliko je plaćena pa pokušajte da proverite koliko košta (dodajte pdv). Živo me zanima koliko je ko dobar... Da, slažem se u potpunosti sa Rayn - ne znam čoveka ko nije dete upisao u vrtić preko neke veze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti