Učenici ipak plaćaju đački dinar

Đački dinar, koji roditelji nisu obavezni da plaćaju pri upisu deteta u srednju školu, pojedine novosadske škole i dalje traže.
Đački dinar, koji roditelji nisu obavezni da plaćaju pri upisu deteta u srednju školu, pojedine novosadske škole i dalje traže od roditelja.

Za gimnazijalce ova "naknada" iznosi tri hiljade dinara, dok učenici stručnih škola plaćaju 2,5 hiljade.

U Aktivu direktora srednjih škola tvrde da je ovakva odluka doneta na nivou svih novosadskih škola, uz saglasnost pojedinih roditeljskih saveta, piše "Blic". Dodaju da je ovaj novac namenjen za poboljšanje uslova boravka dece u školama, kao što su video-nadzor, obezbeđenje, oprema za nastavu i drugo.

Ovaj novac učenici uplaćuju na žiro račun, a roditeljima se podnosi izveštaj kako se pare troše.

  • JA

    06.09.2010 21:00
    Kad sam ja bila maturant nisam htela da platim upisninu,ali su mi rekli da necu dobiti svedocanstvo,tako da sam morala da platim 2750 din na kraju godine!!A usput,posto nisam platila na pocetku,nisam dobila majicu za fizicko(koja se dobijala posle uplacenih troskova skolovanja)pa sam bila izbacivana sa fizickog i dobijala neopravdane!!
  • Duh sa sekirom

    04.09.2010 12:37
    Ne plaćaju učenici, nego mi roditelji, a šta sve plaćamo to bog sveti zna. Sad će da krenu dodatne knjige, radne sveske, krečenja, novine, obezbeđenje..... Nema tome kraja
  • Mitar

    04.09.2010 08:14
    moze novac
    Moze upisnina, ali samo preko ziro-racuna.
    Jer kad ih banka proknjizi, mogu posle da rade sta oce sa tim novcem ali ce tragovi ostati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti