Nepoznat tačan broj žrtava nasilja

U proteklih godinu dana 806 žrtava nasilja zatražilo je pomoć preko SOS ženskog centra, što je samo deo stvarnog broja žrtava.
U proteklih godinu dana 806 žrtava nasilja zatražilo je pomoć preko SOS ženskog centra, što je samo deo stvarnog broja žrtava.

Članica Gradskog veća za socijalnu i dečiju zaštitu, Sanja Stojanović, kaže da je nasilje u porodici sve učestalije, zbog čega je neophodno organizovati adekvatnu edukaciju, napraviti jedinstvenu bazu podataka i uspostaviti mrežu i saradnju između svih onih kojima se žrtve nasilja obraćaju za pomoć.

"Potrebno je da u pružanje pomoći bude uključen ne samo Centar za socijalni rad, već i predstavnici sudstva, školstva, predškolskih ustanova, doma zdravlja, policije...", navodi Stojanovićeva.

Takođe, istaknut je značaj adekvatne edukacije na temu nasilja, kako bi se na vreme prepoznalo nasilje u porodici ili kako bi se oni koji su već žrtve zlostavljanja bolje informisali o tome kome i kako da se obrate za pomoć.

Stojanovićeva dodaje da je s tim ciljem danas potpisan protokol o saradnji između svih odgovornih ustanova u gradu i predstavnicima italijanske regije Emilije Romanja i grada Forlija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti