"Kao rani mraz" opet pred novosadskom publikom (foto)

Novosađani koji, ni nakon ukupno 22 projekcije filma "Kao rani mraz" u našem gradu, nisu pogledali ovo ostvarenje novosadskog umetnika Đorđa Balaševića, još će imati prilike za to.  
Novosađani koji, ni nakon ukupno 22 projekcije filma "Kao rani mraz" u našem gradu, nisu pogledali ovo ostvarenje novosadskog umetnika Đorđa Balaševića, još će imati prilike za to.

Ipak, autor filma, Đorđe Balašević, za Radio 021 nije mogao da precizira kada će i gde projekcije biti nastavljene.

"Ja se nadam, pošto me puno njih pita, a film je snimljen samo zato da bi bio viđen, da ćemo sačekati prvu sledeću salu koja se u Novom Sadu otvori. U pozorištu smo pokušali, ali tamo imaju svoje probe, zauzete termine", kaže Balašević.

Autor dodaje da je prikazivanje filma prekinuto u očekivanju da će u Novom Sadu proraditi letnji, odnosno bioskopi na otvorenom.

"Prikazivanje smo prekinuli zato što je gostoljubivost NIS-a, koji nam je dao 21 termin, bila na izmaku. Rekli su - sad imamo neke seminare, pa možete opet za neko vreme doći. Imali smo i jednu projekciju u okviru filmskog festivala "Sinema siti", ali tu nisam prisustvovao. To je bilo onako, kako bih rekao, malo mimo protokola i svih tih drugih stvari", kaže Balašević.

Povodom uspeha filma "Kao rani mraz", koji je privukao veliku pažnju u našoj i zemljama regiona, gradonačelnik Igor Pavličić danas je u Svečanoj sali Gradske kuće primio autora filma Đorđa Balaševića i producentkinju Oliveru Balašević, koja se nalazi na čelu produkcijske kuće "Salajka". (D.S.)

  • Marina

    13.09.2010 17:34
    strucnjaci
    Nisam znala da imamo toliko filmskih strucnjaka dok nisam otvorila ovu web stranicu! Gospodo komentatori ko je vas ovlastio da dajete "strucna" misljenja? Film moze da vam se svidja ili ne i to je sve! To sto je neki "nas" novac potrosen na ovaj film ne znaci da film treba gledati i sagledati samo sa tog aspekta! Kad smo vec kog "naseg" novca, pitam se samo sta sve njime nije placeno a da mi to ne znamo... koliko je recimo hipermarketa izgradjeno nasim novcima! Secate li se kako smo slucajno saznali da je drzava za onog Miladina Kovacevica dala milion dolara... pa i to smo preziveli, dizali smo kuke i motike citav jedan dan, pa zaboravili!
    Film biste mogli da odgledate pre nego sto pocnete da sudite o njemu po principu "rekla-kazala"... Meni se film svidja, za razliku od drugih nasih ***** uzivala sam u ovoj ljubavnoj prici i kadrovima iz Vojvodine! Momak koji igra Vasu Ladackog sjajno glumi, kao i novosadski pozorisni glumac koji igra Emila... Hvala Djoletu sto ih je "otkrio"!!!
  • Laki

    12.09.2010 09:54
    Nase pare!!!
    Posto vidim da se ovde partijski ostavljaju komentari (slutim SNS i DSS) moram d aodreagujem. U svim doticnim komentarima se spominju "nase pare", "pare nas poreskih obveznika" itd... Jel te, molim vas, a koje su to "nase" pare i da li bi vi videli te pare da nije Balsevic dobio za snimanje filma. Dalje, nek snima od svojih para!!! Koji covek u celom svetu snimi film kao reziser od svojih para? Ne lupajte i ostavite umetnika (ne znam kakav je covek) koji kao jedan od retkih pusti malo svetla u ovu nasu mracnu drzavu.
  • Gajo

    12.09.2010 00:31
    @Bbo
    "Te novce, koje je dobio Balašević, u svakom slučaju, dobio bi neko drugi (kontraverzni biznismen..." Pa o tome se i govori!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti