Četvrtina pripravnika zadrži posao

Naredni konkurs za mlade pripravnike "Prva šansa", biće raspisan krajem januara sledeće godine, a uslovi za poslodavce biće stroži nego prethodnih godina.
Naredni konkurs za mlade pripravnike "Prva šansa", biće raspisan krajem januara sledeće godine, a uslovi za poslodavce biće stroži nego prethodnih godina.

Konkurs se odnosi na poslodavce voljne da zaposle mlade ljude koji prvi put traže posao, a subvencije na mesečnom nivou iznose 20.000, 18.000 i 16.000 dinara u zavisnosti od stepena obrazovanja i dužine pripravničkog staža.

Direktor Pokrajinske službe za zapošljavanje, Vladimir Srdić, kaže da su u 2009. uslovi bili vrlo povoljni za svakoga ko zaposli pripravnika. Međutim, ove godine, poslodavci su morali da prihvate određene obaveze prema mladima zaposlenima na taj način.

"To znači da pripravnika, koji je primljen u toku ove godine, posle tih 15 meseci mora da drži u radnom odnosu još 12 meseci", objasnio je on.

Srdić je najavio da će rebalansom pokrajinskog budžeta biti obezbeđen novac za manje subvencije poslodavcima koji zadrže radnike posle isteka pripravničkog roka.

On navodi da je na nivou Srbije oko četvrtina pripravnika zadržana na svom radnom mestu kao stalno zaposleni, dok za Vojvodinu precizni podaci o tome ne postoje.

  • VJ

    13.09.2010 17:50
    А шта је са остатком (велика 3/4)?
  • Maja

    13.09.2010 12:16
    kako da ne
    Ja ne poznajem nikoga ko je zadržao posao posle isteka tog roka..
  • Marija

    13.09.2010 11:48
    pa da
    Naravno da je tako kad su i pre pripravničkog radili na istom mestu, samo na crno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti