Pomoć posle nevremena sporo stiže

Iako je od nevremena, koje im je oštetilo kuće i prateće objekte, prošlo oko mesec dana, građani koji žive na Čeneju i Pejićevim salašima, još nisu dobili pomoć Grada.
Iako je od nevremena, koje im je oštetilo kuće i prateće objekte, prošlo oko mesec dana, građani koji žive na Čeneju i Pejićevim salašima, još nisu dobili pomoć Grada.

Jedan od njih je i slušalac Radija 021, Aleksandar Pejić, koji kaže da im se od tada, odnosno od kada je gradonačelnik Igor Pavličić izjavio da će oštećenima biti upućena pomoć, niko od predstavnika gradskih vlasti nije javio. On dodaje da je olujni vetar tada polomio dosta drveća, crepova i eval ploča, te da je svaka pomoć dobrodošla. "Makar crep da nam daju. Ne znam ni sam. Šta god bilo. Drveće recimo da nam daju, odnosno sadnice, da mogu opet da posadim oko salaša", kaže Pejić.

Naš slušalac smatra da su problemi s vetrovima u okolini grada izraženiji, zato što je proteklih godina, svako ko je stigao, sekao drveće pored puteva, a koje je u vidu zaštinog pojasa, štitilo kuće i prateće objekte. Ipak, građani koji traže pomoć grada, nisu ranije osigurali svoju imovinu, ali Pejić kaže da će sada morati da razmisle o tome, iako je osiguranje veoma skupo, s obzirom na površinu, odnosno broj objekata.

U kabinetu gradonačelnika Igora Pavličića, za Radio 021, kažu da nisu zaboravili na pomoć, te da je građani mogu očekivati. Kada – nisu mogli da preciziraju, ali dodaju da je Gradsko veće usvojilo izveštaje inspekcija, koje su evidentirale štetu, te da je u toku nabavka građevinskog materijala. (D.S.)
  • bob

    22.09.2010 14:49
    @drvoredi
    niste mi odgovorili na pitanje.
    samo ste nastavili da nabrajate svoje frustracije. a evo novog pitanja: sto niste zaustavili te koji seku?
    i da... nema potrebe za intimiziranjem, pa bilo ono i ironicno.
  • Drvoredi

    20.09.2010 13:54
    @Bob, darling
    Svake godine posadimo bar dve sadnice sto u gradu sto van njega
    redovno nam polome grane sa vocaka beruci voce iako nema ograde na placu pa nema razloga da lome nego mogu da se posluze slobodno
    a sta se vi posadili skoro
    ili ste se samo osetili prozvanim?
  • @Bob

    20.09.2010 13:38
    Mi smo to sadili
    Onda su došli ovi oni, pa su i pilane nikle kraj Novoga Sada.
    Posečeno je stabala i stabala, ulicama grada, limanskim parkom, štrandom..., a sve je to:

    a:) plaćeno sečenje našim novcima ( mi građani plaćamo "zelenilo" kao i ostale komunalne službe )
    b:) Posečeno, odvučeno u pilane i prodato (može svako na građarama da pita pošto koštaju daske od topole), a tih para nigde u gradskoj kasi nema) a novci, di su?
    c:)gde je granit iz centra nesto, pa aluminijum i staklo iz "Radničkog", pa radijatori

    U ovaj grad dođoše dođoši, udružiše se i pelješe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti