Trećina Novosađana ne plaća porez na imovinu

Skoro trećina Novosađana nije prijavila imovinu niti ih ima u poreskoj evidenciji.
Skoro trećina Novosađana nije prijavila imovinu niti ih ima u poreskoj evidenciji.

Poreska uprava uputila je rešenja na oko 110 hiljada domaćinstava ali se smatra da je to znatno manje u odnosu na realan broj poreskih obveznika, jer "Informatika" ispostavlja preko 140 hiljada računa mesečno, piše "Blic".

Od kada je tokom prošle godine naplata poreza prešla u nadležnost Grada, i osnovana gradska Poreska uprava,  prijavljeno je 16 hiljada novih poreznika, ali je to i dalje daleko od prave cifre. Zbog toga će poreski inspektori započeti proveru i podnošenje prekršajnih prijava protiv onih koji nisu ispunili svoju obavezu.

Najveći broj neprijavljenih poreznika očekuje se da bude u onim delovima grada sa velikim brojem novoizgrađenih stambenih objekata.

Pored poreza, koji se može naplatiti za pet godina unazad, građani će morati da plate i zateznu kamatu.

  • ana

    07.04.2011 18:52
    cist marksizam
    ima imovine nema imovine svako radi sta hoce a ti plati majmune
  • LJubica

    27.01.2011 14:56
    svašta ima
    Porez treba platiti kad se objekat uknjiži u katastru. Moja sestra je kupila kuću, podnela zahtev za uknjižbu, i dok je čekala , drugi dobio kuću na neki dug, i uknjižio za 1 mesec. Sad moja sestra, koja je uknjižena pre 3 godine, čeka ga sud da nalog da se onaj iseli, ali menjaju se sudije, sada sve ide iz početka, a druga strana, koja je 3 puta izgubila sud, plaća kazne, donosi opravdanja, ali ne dolazi na sud. A moja sestra čeka. A koliko ima takvih, i sličnih slučajeva. Ja čekam uknjižbu već 2,5 godine.Ako treba državi porez, neka mi uknjiže stan, i odmah prijavljujem porez. Ovako strepim hoću li ga uknjižiti?.
  • Ljilja

    01.12.2010 13:46
    Zanima me da li se porez placa retroaktivno od kada je ugovor na kupoprodajnom ugovoru ili od trenutka prijave ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti