Petar Drapšin: Ništa od para, samo obaveštenja

Vlada Vojvodine obaveštavaće jednom mesečno male akcionare preduzeća Petar Drapšin o svemu što se dešava u toj firmi.  
Vlada Vojvodine obaveštavaće jednom mesečno male akcionare preduzeća Petar Drapšin o svemu što se dešava u toj firmi.

To je dogovoreno danas na sastanku predstavnika akcionara i pokrajinskog sekretara za rad Miroslava Vasina, koji ih je primio nakon što su protestovali ispred zgrade pokrajinske Vlade. Vasin je akcionare obavestio i o tome da je u planu izdavanje u zakup prostorija preduzeća, kako bi se firma, koja ima dug od 13 miliona evra, oporavila.

Predstavnica 64 akcionara Gordana Kojić kaže da će oni i dalje insistirati na njihovim zahtevima. "Nas ne zanima radnička priča, nas zanima 28 odsto kapitala koji imamo u Petru Drapšinu. Direktorica Agencije za privatizaciju nije htela da nas primi, ali mi ćemo vršti pritisak i tražićemo njihovo mišljenje po pitanju deobe imovine između malih akcionara i države", upozorava Kojićeva.

Akcionari poseduju 28 odsto kapitala firme, a na sednici Skupštine akcionara održanoj prošle nedelje, kojoj nisu mogli da prisustvuju, odlučeno je da Upravni odbor može da oduzme ili poništi te akcije.

Akcionari  kažu da je aktuelna direktorka Zorica Sarić samu sebe postavila i na mesto predsednice Skupštine akcionara, ali i Upravnog odbora preduzeća. Zbog toga traže da se preispita njen rad, održi vanredna Skupština i obeštete mali akcionari sa 50 evra po akciji.

Akcionari, između ostalog, traže i da imovinu firme preuzme Razvojna banka Vojvodine, koja je najveći poverilac. Do imovine će, kako kaže predstavnica akcionara, pokušati da dođu tužbama, pa će pred Privrednim sudom tužiti većinskog vlasnika, odnosno državu.

U vezi sa ovim preduzećem ima i drugih neraščišćenih računa.

Podsećamo, radnici Petra Drapšina su i prošle godine protestovali, tražeći da se njihove otpuštene kolege vrate na posao, jer su im, kako smatraju, nezakoniti vlasnici firme dali otkaze. Slučajevi otpuštenih radnika i dalje su u Ustavnom sudu.

Preduzeće Petar Drapšin bavi se proizvodnjom vijaka, eksera i žičanih pletiva. (V. Đurić)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti