Troje dece poginulo u udesima (foto)

U Novom Sadu i okolini, u prvih sedam meseci ove godine, dogodilo se 935 saobraćajnih nesreća u kojima su tri deteta poginula, a 97 ih je povređeno.
U Novom Sadu i okolini, u prvih sedam meseci ove godine, dogodilo se 935 saobraćajnih nesreća u kojima su tri deteta poginula, a 97 ih je povređeno.

Akcija "Jabuka ili limun", posvećena povećanju bezbednosti dece u saobraćaju, održana je danas kod Mosta slobode. Ona je specifična jer učenici aktivno učestvuju u kontroli saobraćaja, rekao je viši policijski inspektor Darijo Anušić. "Ono što sam zapazio je da deca dosta znaju o samim propisima i saobraćaju. Pre izlaska na teren edukuvali smo ih tokom jednog školskog časa, tako da je sve proteklo u najboljem redu", istakao je Anušić.

Vozači koji poštuju saobraćajne propise nagrađeni su, od učenika petog razreda Osnovne škole "Žarko Zrenjanin", jabukom i plaketom zahvalnosti, dok su nesavesni dobili limun i plaketu sa molbom da poštuju saobraćajna pravila.

U akciji učestvuje 56 osnovnih škola iz 50 gradova u Srbiji, a više od 6.500 đaka će proći edukaciju o bezbednosti u saobraćaju.

  • djidjimilovicka

    26.09.2010 12:04
    zablude
    Sofija, zar to znaci da su zene te koje ne treba da voze? 9 godina svakodnevno vozim i nisam primetila da se bilo koja zena za volanom bezobrazno i bahato ponela, za razliku od muskih vozaca (pa i pesaka i biciklista)kad primete da sam zensko. mnogo su bezopasnije te *mace za volanom* koje su smotane i ne znaju da voze od nabedjenih ‚‚frajera‚‚ koji misle da su samim rodjenjem predodredjeni da znaju da voze. bilo bi lepo i kada bi se neko pozabavio odnosom saobracajnih nesreca koje su izazvale zene sa onima koje su izazvali muskarci.
  • sofija

    23.09.2010 14:10
    ludilo
    danas vozi i ko treba i ko netreba zene tj. novopecene devojke vozaci misle da su mace za volanom
  • 23.09.2010 11:18
    slazem se sa Jovanom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti