Cena grejanja se ne povećava

Novosađani ne treba da očekuju da će već od početka sezone grejanje plaćati skuplje, jer Gradsko veće za sada nema nameru da prihvati zahtev "Novosadske toplane" za poskupljenje grejanja od 15 odsto.

Novosađani ne treba da očekuju da će već od početka sezone grejanje plaćati skuplje, jer Gradsko veće za sada nema nameru da prihvati zahtev "Novosadske toplane" za poskupljenje grejanja od 15 odsto.

Kako je za Radio 021 rečeno u Gradskoj kući, jedini razlog za usvajanje zahteva za poskupljenje jeste najavljeno poskupljenje gasa. Kada bude zvaničnih potvrda o poskupljenju ovog energenta, glavnog za "Novosadsku toplanu", Gradsko veće će u odnosu na tu promenu razmatrati povećanje cene grejanja, uz prethodno konsultovanje s gradskim vlastima u drugim većim gradovima u Srbiji.

Pravdajući zahtev za poskupljenjem, u "Novosadskoj toplani" navode da je cena gasa u odnosu na prošlu godinu povećana za 50 odsto, te da je došlo do jačanja dolara, kojim se plaća ovaj energent. U ovom gradskom preduzeću kažu da bi grejanje trebalo da poskupi za 36 odsto, ali da je radi zaštite kućnih budžeta predloženo kompromisno rešenje u vidu poskupljenja od 15 odsto.

Kao alternativu poskupljenju u Toplani vide veća izdvajanja iz gradske kase za to preduzeće, jer bi u protivnom radijatori u stanovima tokom zime mogli biti hladni. To bi značilo da bi svi Novosađani učestvovali u pokrivanju troškova grejanja za sugrađane koji koriste uslugu Toplane, a u kabinetu gradonačelnika Igora Pavličića na ovu mogućnost nemaju komentar.

  • Vuk 78

    01.10.2010 09:05
    Gasovod
    Kad bi sluzbe za naplatu dugova iz prethodnih sezona naplatile grejanje kako pravnim i fizickim licima koji duguju toplani i gasu verujem da bi Bajatovic i ovi iz SPO najavili i pojeftinjenje cene grejanja... BEZOBRAZLUK... Grejanje placa sirotinja i retko postena klijentela a oni koji najvise trose i imaju se greju godinama GRATIS... Molim za takve tuzbe i naplatu...
  • 01.10.2010 01:11
    Losi ste
    Ima li u ovoj vlasti neko sposoban?
  • Raka

    30.09.2010 19:25
    A unutrasnje rezerve???
    Ovu matematiku jedino mogu ugostitelji iz Toplane da shvate - "a supu niste imali": Grejanje bi trebalo da poskupi za 36 odsto, ali je predloženo kompromisno rešenje u vidu poskupljenja od 15 odsto!?!
    Treba li ovi sto nisu na sistemu Toplane tri puta da placaju gas? Prvi put u skladu sa rastom kursa dolara, drugi put kad saniraju gubitke Srbijagasa (povecanjem cena) zbog toga sto im toplane ne placaju i treci put kad SPO kursisti zakljuce da se to moze uraditi izdvajanjima iz gradske kase.
    Lepo smisljeno, jos samo da to ostvare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti