Studenti dali rok fakultetu

Studenti Ekonomskog fakulteta dali su upravi ove visokoškolske ustanove nedelju dana da odgovori na njihove zahteve.
Studenti Ekonomskog fakulteta dali su upravi ove visokoškolske ustanove nedelju dana da odgovori na njihove zahteve, koje su predali juče.

Oko dvesta njih iz Novog Sada i pedesetak studenata u Subotici gde je i sedište ovog fakulteta protestovalo je, između ostalog, i zbog lošeg vođenja fakulteta. Akademci su nezadovoljni sadašnjim sistemom školovanja koji, kako kažu, služi za uzmanje para.

Jedan od glavnih problema predstavljaju osnovne studije koje po sadašnjem sistemu traju tri godine, dok su četvrta i peta godina namenjene master studijama. Da bi ih upisali, studenti moraju da očiste treću godinu i napišu završni rad, zbog čega često dolaze u situaciju da gube godinu iako već krajem oktobra završe sve obaveze.

Oni su tražili i da participacija u Novom Sadu ne košta 28.600 dinara, koje plaćaju i budžetski i samofinansirajući studenti.

  • Zavrsio i nikad vise

    01.10.2010 06:29
    trzisna privreda
    Ekonomski fakultet je postao izvor kradje i zvanicno, a to je valjda u njihovoj interpretaciji trzisne privrede. Izmedju ostalog, recimo iznajmljivanje projektora za 20 minuta odbrane rada kosta 800 din... Ziveli!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti