Cena boravka u vrtiću zavisiće od plate

Roditelji, čija deca idu u vrtiće "Radosnog detinjstva", od kraja godine mogu očekivati da će boravak mališana u objektima Predškolske ustanove, plaćati u zavisnosti od prihoda koje ostvaruju.

Roditelji, čija deca idu u vrtiće "Radosnog detinjstva", od kraja godine mogu očekivati da će boravak mališana u objektima Predškolske ustanove, plaćati u zavisnosti od prihoda koje ostvaruju.

Direktor gradskih vrtića, Borislav Samardžić, kaže da su u toku konsultacije u cilju pronalaženja pravednijeg modela plaćanja, u odnosu na sadašnji. "Kada neko ima prihode 100, on će plaćati nešto blizu pune cene, a kada neko ima prihode nula, biće u socijalnom statusu i plaćaće minimum", objašnjava Samardžić.

On dodaje da se uz podršku policije, trenutno sprovodi kontrola verodostojnosti svih potvrda roditelja, čija su deca upisana u vrtiće tokom poslednjeg konkursa.

U zavisnosti od uzrasta i dužine boravka dece u vrtićima, roditelji trenutno mesečno izdvajaju od 1.300 do 3.160 dinara, što je petina ekonomske cene. Veći deo boravka, finansira se novcem iz budžeta Grada. (D.S.)

  • Stefan

    17.07.2012 11:27
    kolika je cena u drzavnom vrticu za jedno dete_
    mene samo zanima kolika je cena za jedno dete u drzavnom vrticu na mesecnim nivo? a pritom ni majka ni otac nisu zaposleni,odnosno nisu prijavljeni tamo gde rade... primanja su im zajedno u proseku nekih 40-50 hiljada mesecno i podstanari su... hvala u napred na odgovoru...
  • Sasa Zivkovic

    17.02.2011 20:40
    trece dete
    Imam dvoje dece (blizanci-po 10 god.)iz prvog braka i placam mesecnu alimentaciju u iznosu od 20.000,00 din.Sada imam jos jedno dete koje ide u vrtic i placam mesecno 6.200,00 din.Ja primam platu 30.000,00,a supruga 24.000,00.Da li imam pravo na regresiranje?!
  • мислилац

    04.10.2010 12:21
    контрола?
    приватници прикажу шта хоће,а остале по џепу већ једном било,слажем се у потпуности ко је он да диктира политику ту је Градска влада ако и она ради ишта?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti