Terminal na Ribljoj još nije postao Trg (Foto)

Na koji način će biti uređena ulica koja je deo kompleksa Trga republike, gde je nekada bilo stajalište gradskih autobusa kod Riblje pijace, nije poznato.
Na koji način će biti uređena ulica koja je deo kompleksa Trga republike, gde je nekada bilo stajalište gradskih autobusa kod Riblje pijace, nije poznato.

Gordana Đilas iz preduzeća Urbanizam kaže da plan postoji, ali se na njemu mora još raditi. "Plan je u postupku izrade i priprema se za javni uvid. Još nemamo sve elemente striktno definisane i planom utvrđene, da bih rekla nešto preciznije, ali biće na javnom uvidu ubrzo", dodaje ona za Radio 021.

Pošto proceduru vodi Gradska uprava za urbanizam, Đilasova nije mogla da precizira kada će se plan tačno naći na uvidu javnosti, ali očekuje da to bude sledećeg meseca. Iz Uprave su nam rekli da je to ipak pitanje za Zavod za izgradnju grada.

Arhitekta ZIG-a Srđan Zorić kaže da programom uređenja gradskog građevinskog zemljišta za ovu godinu nije bilo u planu da se uređuje taj potez. Da li će se raditi u sledećoj godini zavisi opet od toga da li će biti obuhvaćeno novim programom i uostalom ako se obezbedi novac za to.

U Urbanizmu, međutim, kažu da u nekom narednom periodu predstoji uređenje terminala, koji je nekada koristilo Gradsko saobraćajno preduzeće  kao stajalište autobusa, da će Riblja pijaca ostati tamo gde jeste, a da će javna površina gde je bilo stajalište, kao i mala ulica koja od Gimnazijske vodi do pijace biti uređena.

Trenutno u toj ulici rade samo dve trafike, dok su ostale opustošene ili se u gorem slučaju nalazi samo obeležen prostor predviđen za njih.

Vozačima ova uličica, koja je sva u rupama, služi i kao divlji parking.

Inače, ceo kompleks je pod zaštitom, budući da ga je gradski Zavod za zaštitu spomenika kulture okarakterisao kao nepokretno kulturno dobro, s obzirom na to da se radi o starom gradskom jezgru.

 

 

  • Dukelander

    05.10.2010 19:57
    Sećate li se kad je bio konkurs za Trifkovićev trg?
    A sećate li se kad je bio konkurs za trg Slobode? Sumnjam da će se išta pomeriti po tom pitanju u narednih 5 godina, minimum. U stvari, znam da hoće, biće iscrtano još par stotina parkinga...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti