Daničićeva ulica do daljnjeg u rupama

Iako je Daničićeva ulica, pored Jovine gimnazije, prepuna rupa i kaldrma je izvaljena, nije u planu da bude popravljena u ovoj godini.
Iako je Daničićeva ulica, pored Jovine gimnazije, prepuna rupa i kaldrma je izvaljena, nije u planu da bude popravljena u ovoj godini.

Direktor za tehničke poslove Zavoda za izgradnju grada, Đorđe Kuljančić, kaže za Radio 021 da mu nije poznato da li je inspekcija naložila da se sanira ova ulica. "Ukoliko ne postoji nalog, mi ćemo insistirati da inspekcija izda isti, da se oštećenja u Daničićevoj ulici saniraju do zime", navodi Kuljančić.

Prema Kuljančićevim rečima, za popravku kaldrme obično se koriste kocke koje su izvađene iz ulica kao što su Vojvode Šupljikca i Trg Neznanog junaka, a koje se trenutno čuvaju u skladištu Javnog komunalnog preduzeća "Put". On napominje da je nemoguće doći do novih kocki u ovakvom obliku u kakvom su one sada.

"Postoje razne vrste zamenskog materijala koji može da vizuelno odgovara ovakvom tipu kocke. Ja sam takvu kocku, recimo, imao priliku da vidim u Padovi, u Italiji, gde su pešački platoi ispred  objekata  urađeni od neke vrste imitacije ove kamene kocke", objašnjava Kuljančić.

Kaldrma se obično menja u onim ulicama koje u potpunosti izmene svoj urbanistički izgled, kakav je slučaj sa ulicom Vojvode Šupljikca. "To je ulica koja treba da se opremi primereno nekom modernijem načinu. Kocka ima svoje mesto tamo gde urbanisti i planeri smatraju da treba da se očuva autentičnost ulica, pogotovo u pešačkim zonama", kaže Kuljančić.

U Zavodu za izgradnju grada najavili su da će u bliskoj budućnosti biti menjana kaldrma u Sremskoj ulici, ali nisu umeli da preciziraju tačno kada.

  • MILE

    27.10.2010 05:30
    policajke
    Izum gradskih vlasti LEZECE POLICAJKE
    jos kad se sada udruze sa majom eto nama radosti a ona se POKAZALA tj maja
  • Ni ne treba

    26.10.2010 10:51
    da krpite
    Jel znate koliko su skupi a nekvalitetni ležeći policajci što se postavljaju u gradu? Veoma. A ovo je bolje! Nema šanse da ćete da preskočite rupu. A usporiti morate. Predlažem da svak u svojoj ulici potkopa načete rupe i tako poveća bezbednost u Novom Sadu. Novi Sad - šupalj grad!
  • 26.10.2010 01:49
    Zivot sa rupama
    Ulice su odraz stanja u glavama nadleznih. Pa valjda je prioritet kosarkaski teren na Keju i docek nove godine, a ne rupe po celom gradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti