Blagajnice na Štrandu potkradale Zelenilo

Radnice na blagajni kupališta Štrand utajile su 16.200 pojedinačnih karti od početka sezone i na taj način oštetile "Gradsko zelenilo" za 800.000 dinara.  
Radnice na blagajni kupališta Štrand utajile su 16.200 pojedinačnih karti od početka sezone i na taj način oštetile "Gradsko zelenilo" za 800.000 dinara.

Unutrašnja kontrola preduzeća otkrila je da su blagajnice prilikom prodaje karata izdavale kontrolni fiskalni račun umesto redovnog računa za potrošače, piše Nacionalni građanski.

Tokom provere fiskalne kase ispostavilo se da se izdati računi ne poklapaju sa onim kontrolnim. Radnici na ulazu koji poništavaju karte uopšte nisu prmetili razliku između računa.

Portparol Zelenila Ivan Nožinić izjavio je da je policijska istraga o ovoj utaji završena i da je slučaj predat tužilaštvu. Nožinić kaže da nije poznato koliko njih je u tome učestvovalo i da u preduzeću nisu nikoga osumnjičili.

Krađa je otkrivena tek na kraju sezone, jer se provere uvek obavljaju na kraju, a pošto se nikada ništa slično nije desilo nije bilo potrebe za vanrednom kontrolom, dodao je on. Radnice na blagajni zaposlene su na određeno u ovom preduzeću.

  • 14.11.2010 10:04
    da su izdavale kontrolni račun on bi morao biti isprekidan i iscepkan - to znači d abi morali provaliti momentalno da nešto ne valja...

    uostalom kase uglavnom imaju jednu širu traku koja predstavlja kontrolni račun - otkud sada da njihove imaju kasu koja koristi dva identična???
  • Vaskez NS

    07.10.2010 12:56
    @Per Pisar
    Pero, otkrivena je KRAĐA, lopov(i) još ne...
  • dada

    07.10.2010 10:47
    Šta hvaliti Pero?
    Sve bi bilo lepo da je lopov uhvaćen negde početkom ili sredinom leta. Ovako, on je oštetio Zelenilo. Za toliko love će Zelenilo zavući ruku u gradske jasle, a gradske jasle i u moj šlajpik! I znate li kada će to da se naplati od blagajnica? Dakle, ja plaćam nečiji lopovluk (blagajnice na određeno vreme!), neznanje i nerad (onih koji su ga trebali sprečiti ili sankcionisati odmah, a Zelenilo je puno onih kojima treba dati posao, a ne samo da se zovu šefovi, pa i obezbeđenja). Ne vidim nikakvu zaveru, samo lopovluk, nerad i neznanje. A to baš, po meni, nije za neku pohvalu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti