Stanovi ne mogu biti jeftiniji?

Iako cene stanova u novim zgradama, posebno u Centru i na Grbavici, miruju, primetno je pojeftinjenje stanova u starijim zgradama, te delovima grada nešto udaljenijim od Centra.
Iako cene stanova u novim zgradama, posebno u Centru i na Grbavici, miruju, primetno je pojeftinjenje stanova u starijim zgradama, te delovima grada nešto udaljenijim od Centra.

To posebno važi za Novo naselje i stari deo Detelinare, kaže za Radio 021 jedna agentkinja prodaje: "Stariji stanovi na Novom naselju, mogu se naći za hiljadu evra po kvadratu, pa čak i za manje. Stara Detelinara je još povoljnija, pa su cene od 800 do 900 evra po kvadratu".   

Naša sagovornica kaže da je stanje na Grbavici potpuno drugačije, te da se u tom delu grada, stanovi prodaju po ceni od 1.300 do 1.500 evra po kvadratu. "U Centru je isto tako, mada neki traže po 1.700 - 1.800 evra, mada mislim da se to ne prodaje uopšte", kaže naša sagovornica.

Jovan Nedeljkov iz "Đinas nekretnina", očekuje da će se cene duže vreme zadržati na sadašnjem nivou, a da niže ne mogu biti, jer su na granici isplativnosti za investitore, koji u sadašnjim okolonostima, zarađuju 10 do 12 odsto. Nedeljkov kaže za 021 da država uzima osam odsto poreza na dodatu vrednost, te da veliki deo cene odlazi na pokrivanje troškova izgradnje.

U agencijama dodaju da na pomeranje cena najviše utiče to koliko je vlasniku hitno da proda nekretninu, pa se stan lako proda ako se cena kvadrata spusti na hiljadu evra. (D.S.)
  • sale novosadjanin

    24.11.2010 19:13
    mena za gradonacelnika
    pa da vidis kako bi stanovi bili jeftiniji.
    prvo-banke.
    ko daje kredite sa deviznom klauzulom podici mu komunalnu ili bilo koju drugu taksu za 500 %.
    cije kamate prelaze 10 % godisnje-dinarski-dodatna taksa za isticanje reklame...i jos stosta bi se dalo izmisliti.
    a investitori?
    prvo ih procesljati sta su imali 1989-90 i cime su se bavili.
    da li i jedna nova zgrada moze da izdrzi 7-9 rihtera?
    a gde su protiv pozarne stepenice ?
    a tek njima bi bilo veselo...
    VOJVODINA-VOJVODJANIMA !!!!
  • brko@ostojic vesna

    13.10.2010 11:26
    i stan i posao
    Josh uvek je moguce doci do drzavnog posla i drzavnog stana, potrebno je samo da da se drustveno angazujete protiv aktuelne vlasti putem ulicnih akcija i kampanja, pa da vidite kako dolaze ponude za posao u javnim preduzecima koje aktuelna pozicija kontrolishe. Posle poslednjih izbora svi(koji su na to pristali) poslushni drustveni aktivisti su dobili poslove na taj nacin. Udomite aktiviste u javno preduzece i oni vise nisu aktivni(nece da rizikuju paosao). Pa zar niko nije primetio da vishe nema drustvenih kampanja u Novom Sadu? Uglavnom svi aktivisti sada uzivaju u redovnim primanjima neke firme na budzetu.
  • ostojic vesna

    13.10.2010 05:04
    stanovi na poklon
    e ja cekam da mi Srbija da stan kao sto ste skoro svi dobili stanove. Ajde do zna nek napise koliko je procentualno stanova dobijeno od drzave, a ove generacije ce da pasu travu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti