Iz napuštene kuće vrebaju napasnici

Na uglu Futoške i Ulice cara Dušana nalazi se napuštena parcela koja je zarasla u travu kao i kuća koja služi za gomilanje smeća i okupljanje beskućnika, tvrde Novosađani koji su se javili redakciji Radija 021.

Na uglu Futoške i Ulice cara Dušana nalazi se napuštena parcela koja je zarasla u travu kao i kuća koja služi za gomilanje smeća i okupljanje beskućnika, tvrde Novosađani koji su se javili redakciji Radija 021.

Jedna naša slušateljka tvrdi da ju je nedavno fizički napao beskućnik koji se tu krije i da su se i drugi stanari iz obližnjih zgrada na to žalili. Slušateljka priča da se radi o mladiću tamnijeg tena i nižeg rasta, koji iz napuštene kuće obično izlazi uveče i s leđa fizički napada mlađe žene i devojčice, a neke je pokušavao i da udavi.

Policiji ovaj slučaj niko nije prijavio, pa nema ni tačnih informacija o njegovim žrtvama.

Ne zna se čija je parcela

Da bi ovaj kraj postao bezbedniji, stanari iz obližnjih zgrada moraće da sačekaju da prođe kriza kako bi se prostor doveo u red i sagradio poslovni prostor od pet spratova koji je u planu, saznajemo od direktora Urbanizma Aleksandra Jevtića.
"Projekat je prošao komisiju koja daje saglasnost na tu vrstu dokumentacije, mislim da je to otprilike bilo pre oko godinu i po dana. Što se nas tiče u postupku je praktično privođenje te lokacije nameni", kaže Jevtić za Radio 021.

Bezbednost nije jedini problem, jer za tu parcelu u Zavodu za izgradnju grada tvrde da je gradsko zemljište dato u zakup privatnom investitoru na 80 godina, dok investitor tvrdi da je to privatno zemljište. Vlasnik firme "Dinamika 021", koji nije želeo da se predstavi punim imenom i prezimenom, dobio je to zemljište, za koje kaže da je zapravo njegovo, jer se tu nalazi i njegova kuća. Investitor nije želeo da nam kaže na koji način će iskoristiti zemljište, tvrdeći da se to nikoga ne tiče i da sad nije vreme za takvu priču jer je ekonomska kriza.

Na toj lokaciji su se pre nešto više od godinu dana nalazile trafike koje su uklonjene, parcela je zarasla u travu, a na njoj je ostao i razvodni ormar za struju koji nije propisno zatvoren, pa postoji opasnost od strujnog udara, tvrde stručnjaci. Treba imati u vidu da je u blizini autobusko stajalište i da tu svakodnevno prolazi veliki broj ljudi.

Problem sa ovom i svakom sličnom parcelom je i to što privatnik koji zakupi zemljište nije dužan da plaća bilo kakvu naknadu za korišćenje, dok se "ne javi za obračun naknade za korišćenje građevinskog zemljišta" saznajemo u ZIG-u. (V. Đurić)

  • 18.10.2010 23:09
    MUUU, BEEE!
    Pa da, mi smo stoka kod koje svako objasnjenje prolazi.
  • Novo naselje do Tokija

    18.10.2010 22:21
    A za tartan staze, "dečije teretane" i slične gluposti imate novca? Ili to imate novca samo tamo gde i vas ima?
  • Zoja

    18.10.2010 21:47
    "moraće da sačekaju da prođe kriza"
    Ja sam '93. otisao iz NS, a vise puta navracao, i svaki put sam zatecen kako neke stvari (koje su nekada funkcionale) ne mogu da se pomere nigde. Usput, za malo vise organizacije i logicnije upravljanje gradom pare nisu ni najznacajnije (ili bar ne neke velike pare). Ideja da zemljiste u gradu nema lako odredjivog titulara, ili jos skandaloznije, da nije podlozno nikakvom standardu staranja i sanacije od strane vlasnika/korisnika/nadlezne sluzbe, to je vise prica iz Male Azije nego nesto sto je bilo svojstveno tom podrucju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti