Kinezi trijumfovali na Novosadskom maratonu (Foto)

Atletičar Lan Tjen Pen i atletičarka Šju Đun Lian iz kineskog grada Čangčuna pobednici su ovogodišnjeg, 18. po redu Novosadskog maratona na kojem je učestvovalo oko 100 profesionalnih takmičara iz 20 zemalja.

Atletičar Lan Tjen Pen i atletičarka Šju Đun Lian iz kineskog grada Čangčuna pobednici su ovogodišnjeg, 18. po redu Novosadskog maratona na kojem je učestvovalo oko 100 profesionalnih takmičara iz 20 zemalja.

Prema rečima jednog od organizatora maratona Milana Dolge, vremena koja su ostvarili kineski takmičari blizu su rekorda staze, nešto preko dva i po sata.

18. po redu Novosadski maraton ispratio je veliki broj Novosađana, koji su bodrili takmičare i učestvovali u raznim dešavanjima. Osim takmičara koji su istrčavali celu stazu od 42,19 kilometara, nadmetali su se i novosadski srednjoškolci, osnovci i predškolci, a trči se i štafetni maraton sa 11 izmena.

Zbog održavanja glavne maratonske trke, u delovima grada u kojima se trčalo bilo je gužvi u saobraćaju, a sve novosadske ulice su u potpunosti otvorene za saobraćaj oko 15 sati. Dolga je istakao da trka maksimalno može da traje pet sati. ''Svaki put kada neko ostane na stazi duže od pet sati, takmičaru se skida broj, udaljava se sa staze i taj deo ulice se otvara za saobraćaj'', tvrdi Dolga.

Na startu glavne trke bilo je stotinak atletičara iz nekoliko zemalja, među njima i predsednik novosadske skupštine Alreksandar Jovanović (desno u crvenoj majici).

Proslavljeni odbojkaš Vasa Mijić učestvovao je sa sinom u  trci osnovnoškolaca, a sem njih nadmetali su se i srednjoškolci, kao i predškolci koje je zagrevao popularni "Sirko".

Posebna atrakcija Novosadskog maratona je i trka puzajućih beba, koja je ove godine imala desetak učesnika. Pobednik je bio Pavle Smiljanić.

Novosadska saobraćajna policija pobrinula se da trka bude dobro obezbeđena i da sve prođe bez ikakvih problema.

  • Andjika

    11.10.2010 11:10
    Tužno je što mnogi novosađani nisu ni znali da se će se u nedelju, 10. oktobra, održati Novosadski maraton. Samo još iz frižidera nam nisu saopštavali da će se tog dana u Beogradu održati "Parada ponosa"!!! Koga još može da zainteresuje sport, kad je "ponos" na prvom mestu!?
  • e

    11.10.2010 11:00
    e
    alo zuti dusebriznici...verovatno ste sedeli u toplim stanovima i niste izasli napolje da podrzite maratonce ili bar da na fin i kulturan nacin objasnite ljudima zasto ne mogu da dodju svojim kucama...pa bilo bi lepo da ste bar malo setali tom maratonskom trasom...
  • @suma

    11.10.2010 07:06
    neobavesteni
    Jadni, ne citate novine, ne gledate tv, nemate internet, neslusate radio,
    ne pricate sa komsijama, niste videli obavestenja na ulazima zgrada...
    Ne znate da maraton ide vec skoro 20 godina istom stazom i da se uvek iste
    ulice povremeno zatvaraju...
    Jedino znate da se zalite na internetu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti