Bez panike, voda je ispravna

U uzorcima vode kod Bezdana nisu pronađene opasne alkalne materije, tvrdi za Radio 021 načelnik za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Predrag Marić.
U uzorcima vode kod Bezdana nisu pronađene opasne alkalne materije, tvrdi za Radio 021 načelnik za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Predrag Marić.

"Danas smo dobili sve zvanične podatke i informacije koje se tiču uzoraka uzetih iz Dunava kod Bezdana i nijedna od tih analiza ne potvrđuje prisustvo alkalnih materija u Dunavu. Dakle, potpuno je situacija bezbedna, sa tim što će se uzorkovanje nastaviti narednih 48 sati svaka tri sata", kaže Marić.

On tvrdi da će o tome obaveštavati javnost i da za sada nema mesta panici.

Za Novi Sad nema opasnosti

U slučaju da otrovni mulj iz Mađarske Dunavom stigne do Novog Sada, pijaćoj vodi u gradu ne preti zagađenje.

U fabrici vode se prerađuje samo voda koja potiče iz podzemnih izvorišta, a ne iz reke, izjavio je ranije za naš Radio portparol "Vodovoda", Davor Santrač.

Santrač je napomenuo da kvalitet dunavske vode u manjoj meri utiče na kvalitet podzemne, ali da u situaciji ovakvog zagađenja nije potrebno preduzimati bilo kakve vanredne mere.

  • Sosa

    11.10.2010 21:07
    Ljudi, i bez tog mulja voda nije ispravna za pice. Ne slusajte politicare = direktore javnih preduzeca koji vas lazu da je voda dobra,a sami je ne piju.
  • 11.10.2010 17:43
    Taman da stigne taj otrovni mulj da pobije one valjkaste crve koji su pobegli ovima iz vodovoda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti