Budžet grada isti i naredne godine

Rebalans gradskog budžeta može se očekivati na sednici Skupštine grada u novembru, kaže za Radio 021 član Gradskog veća za finansije, Živko Makarić.  
Rebalans gradskog budžeta može se očekivati na sednici Skupštine grada u novembru, kaže za Radio 021 član Gradskog veća za finansije, Živko Makarić.

Prema njegovim rečima, korekcije će biti minimalne. "Pozicije će biti menjane isključivo u delu investicionih projekata, usmeravaće se novac u radove, ali neće se dirati ni obrazovanje, ni kultura, ni socijalne ustanove", kaže Makarić.

Takođe, u pripremi je i gradski budžet za narednu godinu. Uprave i javna preduzeća treba da dostave svoje programe i investicione planove do kraja oktobra.

Nakon toga, Gradsko veće će odlučivati o raspodeli sredstava, rekao je Makarić. "U skladu sa situacijom koja traje već par godina, nastojaćemo da to bude u dobroj meri i socijalni i investicioni budžet, pokušaćemo da pomirimo te dve stvari", kaže on.

Makarić ističe da je isuviše rano da se kaže koliki bi bužet Novog Sada za 2011. godinu mogao biti, ali očekuje se slična suma kao i ove godine. (A.F.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti