Protiv gej parade ili za porodične vrednosti? (Foto)

Otkazana je tribina pod nazivom "Porodične vrednosti i savremeni momenti u srpskom društvu", koju je u Skupštini grada trebalo da organizuje Demokratska stranka Srbije, zbog informacije da će njena tema zapravo biti "Gej parada - ko je kriv".
Otkazana je tribina pod nazivom "Porodične vrednosti i savremeni momenti u srpskom društvu", koju je u Skupštini grada trebalo da organizuje Demokratska stranka Srbije. Predsednik gradskog parlamenta, Aleksandar Jovanović, naveo je kao razlog informaciju koja se pojavila u medijima i na Fejsbuku, po kojoj je naziv ove javne rasprave "Gej parada - ko je kriv". Kao organizator se navodi Srpski kulturni klub, koji je na Fejsbuku pustio ovaj podatak.

"Ja sam zbog toga, a i zbog incidenta u Đenovi koji se dovodi u vezu sa događajima od 10. oktobra, prosto smatrao da je mudrije da se u ovom momentu tribina otkaže. Ja se iskreno nadam da će Demokratska stranka Srbije imati puno razumevanja za ovo odlaganje", istakao je Jovanović.

On je naglasio da u svetlu skorašnjih događaja ne može da rizikuje ni najmanju opasnost od incidenta, budući da skup nije prijavljen Policijskoj upravi. Ujedno, Jovanović je napomenuo da će sa Demokratskom strankom Srbije biti dogovora o novom datumu za tribinu, ali nije mogao da precizira kada će to biti.

Simetić: Ne znamo ko je pustio dezinformaciju

Funkcioner Demokratske stranke Srbije, Ostoja Simetić, tvrdi za Radio 021 da ne zna ko je na Fejsbuk postavio informaciju da će tema DSS-ove tribine biti gej parada, umesto porodičnih vrednosti u savremenom srpskom društvu. On se ogradio od tih najava, rekavši da javnu raspravu organizuje jedino DSS.

"Došli smo do informacije da je neko na "Fejsbuk" profil jedne od organizacija postavio dezinformaciju, drugačiji naziv tribine, kao i da su mediji to preneli. Šta mi tu da radimo? Mi nemamo kontrolu nad nalozima, niti je DSS uopšte informisao medije o ovoj trbini, koja je organizovana za članove stranke. Ne mogu da znam šta se dešava na tom sajtu, jer na njemu nemam profil, niti ga koristim", kaže Simetić.

Informaciju o održavanju tribine pod nazivom "Gej parada - ko je kriv" postavio je na Fejsbuku kao događaj Srpski kulturni klub, čiji je Ostoja Simetić član i kopredsednik. Ostaje nepoznato ko sve rukovodi profilom ove organizacije, kao i kako je informacija mogla neopaženo da prođe pored njenih vodećih članova. Na tribini su najavljeni sagovornici Branko Radun iz nacionalnog kluba "Vidovdan" i Miroslav Parović iz "Dveri srpske". Ipak, nakon otkazivanja javne rasprave, Simetić nije bio dostupan za komentar. (Asja Francisti)

"Event" na sajtu Fejsbuk

Sporni plakat

  • Mister X

    14.10.2010 15:32
    Šteta
    A ja se taman spremio da ćujem šta o svom bogatom seksualnom iskustvu ima da nam kaže Ostoja Simetić ili možda Jevta!
  • juliet's muffin

    14.10.2010 13:43
    @Vule
    Sigurna sam da si nebrojeno puta stavio svojoj devojci, ženi ili kome već, onu stvar u usta. Da je Bog hteo da ti nekome stavljaš to u usta, ljudi bi se kanda rađali iz grla. Moraću da te zamolim da prestaneš da upražnjavaš oralni seks, jer si bolestan i nenormalan i neko treba da te izvede na pravi put. Strašno!
  • @SNKE

    14.10.2010 13:11
    Naravno da može. Mada to uopšte nije važno u ovom slučaju - za razliku od onoga što nacionalisti svih fela tvrde, samo osnivanje porodice NIJE porodična vrednost. Porodične vrednosti predstavljaju kvalitet odnosa koji postoji u porodici, a ne obavezu ostavljanja potomstva radi jačanja nacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti