Vodovod traži strateškog partnera

Koja će konsultantska kuća, od sedam zainteresovanih, pomoći novosadskom Vodovodu u izboru strateškog partnera, trebalo bi da bude poznato do kraja godine.
Koja će konsultantska kuća, od sedam zainteresovanih, pomoći novosadskom Vodovodu u izboru strateškog partnera, trebalo bi da bude poznato do kraja godine.

Za plaćanje usluga konsultantske kuće izdvojeno je 60 miliona dinara, a portparol ovog gradskog preduzeća, Davor Santrač, kaže za Radio 021 da nije reč pripremi za prodaju, odnosno privatizaciju, već o uslovno rečeno, iznajmljivanju Vodovoda za određeni period: "To je recimo slično kao prilikom gradnje autoputa. Neko ulaže svoj novac da bi se taj autoput napravio i naravno, posle izvesnog vremena, ostavlja gradu, državi, izgrađenu infrastrukturu, izgrađeno preduzeće".

Santrač kaže da je uspostavljanje strateškog partnerstva s kompanijom koja se bavi proizvodnjom pitke i odvođenjem otpadnih voda, neophodno, jer je su za investicije u gradski vodovodni i kanalizacioni sistem, potrebne desetine miliona evra. "Da je u Vodovod proteklih decenija ulagano u meri u kojoj je bilo potrebno, verovatno o strateškom parterstvu ne bismo razgovarali. S obzirom da to nije slučaj, a da je vodovodnoj i kanalizacionoj mreži u gradu potrebna, ne samo rekonstrukcija, nego i izgradnja, onda će se verovatno pribeći tom modelu", objašnjava portparol JKP "Vodovod i kanalizacija".

Sntrač dodaje da eventualni izbor strateškog partnera tokom naredne godine, ne treba dovoditi u vezu sa poskupljenjem vode: "Vrlo jasno i otvoreno da kažem. To nikada nismo ni tajili. Sa ili bez strateškog partnera cena vode nije dobra. Nije ekonomski isplativa".

U Vodovodu procenjuju da je za normalno funkcionisanje tog preduzeća, godišnje potrebno 1,3 milijarde dinara, što je za pola milijarde više od onoga što kroz naplatu vode i iz budžeta grada, "Vodovod i kanalizacija" prihoduju. (D.S.)
  • Lenka

    15.10.2010 13:36
    Kako to?
    Usput ovaj LSV direktor (eto on vam je autonomaš Nenada Čanka) što bi da iznajmi Vodovod!?
    Zamislite tu kriminalnu i protivzakonitu ideju, direktora jednog JKP-a, POŽELEO JE DA IZNAJMI VODOVOD?
    Ima li u ovom Gradu ikog sa i malo pameti u glavi?
    Ovi lupetaju u Vodovodu notorne gluposti, oni u Toplani skupljaju harač, pa im još i apetiti porasli, pa se pitam da li u ovoj zemlji/ambisu u koju tonemo ima nekog dna, jer kad god pomislim da je ovo najgore, sledi još gore!
  • Tito

    15.10.2010 12:16
    sta vam pada na pamet
    prodaćete-iznajmićete vodovod-daćete upravljanje,prepustićete gradjane ,,strateškom partneru, zbog vaše nesposobnlosti.pa koliku će cenu vode plaćati ti gradjani.prodajete dedovinu,kao narkomani i alkoholičari.Sram vas bilo
  • naivko

    15.10.2010 11:29
    Po gradu se priča da su Rodni i Del boj glavni drugari otkako se pominje lepa cifra za prodaju Vodovoda!:-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti