Štedljive svetiljke u Mičurinovoj ulici

U Mičurinovoj ulici u toku je pilot projekat merenja potrošnje struje posebnih LED svetiljki, za koje proizvođač iz Nemačke tvrdi da donose veliku uštedu.
U Mičurinovoj ulici u toku je pilot projekat merenja potrošnje struje posebnih LED svetiljki, za koje proizvođač iz Nemačke tvrdi da donose veliku uštedu.

Jedna sijalica od 24 vata zamenjuje natrijumsku od 150 vati, čime se uštedi do 80 odsto energije. U Mičurinovoj je postavljeno 18 lampi, a radnici Elektrovojvodine meriće potrošnju u sledećih 45 dana.

Svetiljke daju hladno belu svetlost, zaštitno staklo je otporno na kamenice, a imaju garanciju na pet godina, odnosno 50 hiljada sati rada.

Građanski piše da je u planu da se ovakve svetiljke postave i na novim bazenima na Spensu, kad budu izgrađeni.

  • Inzinjering

    16.10.2010 21:07
    Ah srbija ...
    Ljudi, pa te lampe se prave i kod nas, ima jedna sveza firma koja je usla u taj posao pre godinu dve dana ... Evo iscackao sam i link ... http://www.energy-lite.com/

    Ali mi smo cudan narod svi nesto urlaju kupujmo domace a samo se uvozi ... Jbt beli luk imported from PRC!!! Uzas!
  • 15.10.2010 22:54
    To je sasvim tačno. LED rasveta iako je skuplja u startu, isplati samu sebe samo na potrošnji struje za manje od godinu dana.
  • Dr Petrović

    15.10.2010 20:49
    Pop đaku a đak crkvenjaku
    LE diode se proizvode u NR Kini. Nemci kupuju od njih i prodaju nama, barem 1:2 (100% prim.prev.).
    Pa gde je tu logika, osim sitnosopstveničkopolitičke ugradnje u naše novce?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti