Muče muku sa zapuštenim kanalom (foto)

Neredovno održavanje kanala uz nasip na Telepu, Novosađanima koji imaju kuće u njegovoj blizini stvara probleme.

Neredovno održavanje kanala uz nasip na Telepu, Novosađanima koji imaju kuće u njegovoj blizini stvara probleme.

Jedan od slušalaca Radija 021 iz ovog dela grada kaže da su najveći problem podzemne vode, s kojima se građani Telepa suočavaju u svojim domaćinstvima, a s kojima nisu imali problema dok se kanal redovno održavao. "Sad u tom kanalu nema šta nema. To je žabokrečina, a kad naiđe onaj pritisak pred kišu, to je, da izvinete, da povraćate od smrada", kaže naš slušalac i dodaje da je kanal čišćen pre otprilike dve godine, ali da tada posao nije pošteno urađen: "Kad se to radi, onda to valjda treba uraditi tako da voda otiče. I onda nema problema sa podzemnim vodama. Pogotovo kad zveknu abnormalne kiše, kad na Telepu, u nekim delovima, bude vode do kolena".

Pomoćnik direktora Zavoda za izgradnju grada Đorđe Kuljančić kaže da je pre manje od mesec dana u zoni kanala pokošeno rastinje, ali da čišćenje i delimično uklanjanje mulja tek treba da usledi. "Mislimo da će se samo čišćenje i delimično izmuljivanje moći obaviti kada se za to stvore uslovi, odnosno kad temperature padnu ispod nule, kad će se otpad lakše moći utovariti i odneti na deponiju", kaže Kuljančić.

On dodaje da stanje kanala ima veze sa nivoom podzemnih voda, ali da na njih prvenstveno utiču velike količine padavina i vodostaj Dunava.

Čišćenje kanala finansiraće gradska Uprava za komunalne poslove, a za radove će biti zaduženo vodoprivredno preduzeće "Šajkaška". (D.S.)

  • Pokrenite ovu temu

    29.01.2011 11:19
    Stanje je veoma kritično na tom kanalu.
    Šajkaška neće da pokrene pumpe i ispumpa kanal, podzemne vode već ulaze u podrume.
  • Ja nisam luzer

    20.10.2010 18:11
    Ne-naprotiv!
    Ništa se ne uradi kako valja. Nisu radili ni oni ni ovi. Svejedno ko je na vlasti. Znam kad je otvorena perionica i sportski objekti na Naselju, to će kao da bude privremeno a sportske objekte će deca da koriste. Ma ajte! Trifkovićev parking a ne trg, Republicki parking a ne trg. Oko Miletica kao da je asfalt za karting urađen.
  • Adice

    20.10.2010 13:26
    @ Da se zna
    Kao prvo ne žive svi na Adicama i Telepu u bespravnim tvrđavama (verovali ili ne, ima i stambenih zgrada ). A druga stvar naravno da će i Liman i Petrovaradin plaćati za Adice , pošto Telep i Adice plaćaju kamere za video nadzor po Limanu i Centru, a za semafore na Somborskim bulevaru , i za "presvlačenje" safari puteva na Telepu i Adicama , naravno , nema novca...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti