U nedelju počinje "Nedelja za Darju"

Manifestacijom "Nedelja za Darju" nastavljaju se akcije čiji je cilj da se prikupi novac za transplantaciju bubrega Novosađanki Darji Kostić.
Manifestacijom "Nedelja za Darju" nastavljaju se akcije čiji je cilj da se prikupi novac za transplantaciju bubrega Novosađanki Darji Kostić.

Prva akcija, odnosno koncert, organizuje se u nedelju u klubu Trema od 21 sat, a nastupiće bendovi "Izmena vremena" i "Old fišermans bluz". Akcije će se održavati jednom nedeljno, naredna dva meseca. Pored koncerata u planu su i pesničke večeri, projekcije filmova, aukcije i maskenbal.

Da bi otišla na operaciju u Rusiju dvadesetosmogodišnjoj Darji potrebno je oko 70.000 evra. Ona već četiri godine ima hroničnu bubrežnu bolest. Više od dve godine je na dijalizi, koja se obavlja  na svaka četiri sata u kućnim uslovima, što je u velikoj meri ograničilo Darjine aktivnosti.

U našoj zemlji transplantacija organa još nije dovoljno razvijena, a Darjino stanje se pogoršava. Problem je i to što niko od članova njene porodice ne može da joj donira organ. Međutim, sada je i prilično neizvesno da li će stići na red za transplantaciju, zbog čega su njeni prijatelji odlučili da joj pomognu da skupi  iznos potreban za operaciju u Rusiji organizovanjem ove i sličnih manifestacija još tokom leta.

"Nedelju za Darju" kao i ovu svirku u Tremi podržao je i Fakultet tehničkih nauka.

Koncerti su do sada organizovani u Šidu, Darjinom rodnom mestu, kao i Karlovačkoj gimnaziji koju je ova diplomirana profesorka engleskog pohađala. Potom su se priključili knjižara Nublu, kao i Radio kafe, a Darja je letos nastupala i na Egzitu sa svojim bendom Strendid.

O akcijama za Darju možete čitati na sajtu www.devojkakojavolizivot.info ili na Fejsbuk grupi http://www.facebook.com/group.php?gid=359120034513.

Novčane priloge možete uplatiti na žiro račun broj 160-5510200024164-40 iz bilo koje banke, ili na šalteru banke Inteza na račun 5510200024164. Pravna lica uplatu mogu obaviti na račun 160-1-73 sa pozivom na broj  5510200024164, primalac je Darja Kostić, Futoški put 38,  Novi Sad.

  • 13

    18.10.2010 08:04
    treba pomoci
    Dariji treba pomoci sto pre,ali se treba obratiti Gradskoj vlasti,verujte ima para
  • Baka

    17.10.2010 06:06
    Podržavam sve ovakve akcije i učestvovaću svojim prilogom. Mislim da će većina sugrađana donirati onoliko koliko može, neka to bude i simbolično , pa kada se sve skupi na gomilu-mogla bi to biti značajna suma. Treba pomoći jednom mladom životu da raširi krila i slobodno poleti. Nikad se ne zna kome će takva pomoć u životu biti potrebna. Životno pravilo je: daj-pa ćeš i dobiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti