Studenti Ekonomskog fakulteta ponovo protestuju

Studenti Ekonomskog fakulteta danas ponovo protestuju, nezadovoljni rezultatima pregovora vođenih sa upravom fakulteta.  
Studenti Ekonomskog fakulteta danas ponovo protestuju, nezadovoljni rezultatima pregovora vođenih sa upravom fakulteta.

Iako je odlučeno da se školarina plati za sve koji su očistili godinu, kao i da se trajanje master studija skrati na godinu dana, uprava nije odstupila od stavova vezanih za troškove studiranja. Predstavnik studenata, Stefan Dujović, kaže za Radio 021 da su ekonomci i dalje nezadovoljni cenom prenosa bodova, kao i plaćanjem participacije subotičkom ekonomskom fakultetu.

"Uprava tvrdi da će biti teško, gotovo nemoguće smanjiti ove troškove, ali na nama je da probamo, pa ćemo videti šta ćemo se dogovoriti", rekao je on.

Podsetimo, studenti Ekonomskog fakulteta su štrajkovali i pre tri nedelje, nezadovoljni brojnim troškovima studiranja. Na pregovorima u petak, uprava fakulteta je odlučila da smanji cenu prenosa bodova za samo 20 odsto. Kako Dujović kaže za 021, prošle godine je po službenom cenovniku bod koštao 1.500 dinara, pa je cena smanjena za 50 odsto. Ove godine, bod je sa 1.500 poskupeo na 1.600.

"Nakon protesta, rešili su da tu službenu cenu smanje za 20 odsto, pa je ona sada 1.300. Međutim, to je i dalje preveliki udar na budžet naših studenata", smatra on.

O ukidanju plaćanja participacije uprava fakulteta nije želela da raspravlja, rekavši da bez nje novosadsko odeljenje ne može ni da postoji. (A.F.)

  • cuvar

    21.10.2010 05:59
    A ima li negde jeftinije studiranje? Nema! Danas svi studiraju,treba neko i da radi!
  • bivsi student

    20.10.2010 17:36
    A jel moze negde da se trazi bilans uspeha Ekonomskog fakulteta u Subotici? Da vide ljudi gde ulazu pare? A revizija ko i svaka druga u Srbiji. Politika, mafija i njihov zajednicki imenitelj PROFIT!
  • lalos@

    19.10.2010 16:32
    nja nja nja ...
    Zato sto su ovce za sisanje. Gledale ne gledale preko tudjeg plota.

    PS A da ucinite nesto sami za sebe?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti