Nema para za sanaciju klizišta

Klizište na Ribnjaku, koje je oštetilo Donji put, neće biti sanirano ove jeseni, iako je to kao mogućnost ranije bilo najavljeno.  
Klizište na Ribnjaku, koje je oštetilo Donji put, neće biti sanirano ove jeseni, iako je to kao mogućnost ranije bilo najavljeno.

Za ove radove gradske vlasti trenutno ne mogu da obezbede novac, a pomoćnik direktora Zavoda za izgradnju grada, Đorđe Kuljančić, kaže za Radio 021 da je potrebno 15 miliona dinara. "U ovom momentu ta sredstva iz redovnog održavanja nisu dostupna. Mi se nadamo da ćemo preko Uprave za komunalne poslove, usvajanjem novog plana, početkom naredne godine rešiti to pitanje", kaže Kuljančić.

Kuljančić dodaje da je projekat rekonstrukcije klizišta završen, te da će na Donjem putu i dalje važiti zabrana saobraćaja. Jedan od slušalaca Radija 021 sa Ribnjaka ranije nam se požalio da je šteta od klizišta sve veća, a da ono ugrožava sve građane ovog naselja: "Jer je to glavni put pored Dunava, koji ide skroz ispod mosta u Kamenički park. Alternativa za građane Ribnjaka bilo bi da se otvori put kroz Kamenički park, koji je zatvoren još od izgradnje mosta, a ni to nadležni ne rade".

Podsetimo da je Gradska uprava za saobraćaj krajem maja donela rešenje o privremenoj zabrani saobraćaja na delu Donjeg puta u Ribnjaku, a razlog zabrane bilo je pokretanje klizišta nakon obilnih padavina. Tom prilikom utvrđena su oštećenja i obrušavanje ivičnjaka u dužini od oko 20 metara, dok je klizanje kosina utvrđeno na dva i po puta većoj dužini. (D.S.)

  • meca trba

    20.10.2010 07:13
    u stvari najidealnije bi bilo da kliznu...kao jel i sva klizista...
  • gobo

    20.10.2010 05:57
    eh..ali zato ce ova vlast imati para da plati studiju geolosku ili kako god vec da dokaze da prostor Ribnjaka nije kliziste...a za recimo prostor Karagače to nece da urade...
    a jel ste obratili paznju kako se na Ribnjaku i dalje zida a tu se nikakav papir u redovnom postupku ne moze dobiti..
  • Neka klizi i treba da klizi

    20.10.2010 05:53
    Prvo 90% kuća nemaju urednu dokumentaciju.
    drugo zašto grad da plaća uređenje puta uz nelegalne objekte - zato da bi Amidža i Radikalno Napredi prenzioner Tošković mogli da priđu svojim kućama !?!? A neee gospodo uzvrnite mrvice uz džepa i platite SAMI SEBI prilaze . I ovajjj nadam se da će klizište kliznuti kliznom brzinom u Dunav svu tu đubrad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti