Sindikalci "Dnevnika" predali zahteve

Zaposleni "Dnevnik hodlinga" i "Dnevnik štamparije" danas su predali nadležnima u Vladi Vojvodine zahtev da im budu isplaćene zaostale zarade i obezbeđeno zdravstveno osiguranje.
Zaposleni "Dnevnik hodlinga" i "Dnevnik štamparije" danas su predali nadležnima u Vladi Vojvodine zahtev da im budu isplaćene zaostale zarade i obezbeđeno zdravstveno osiguranje. Predsednik sindikata ovih preduzeća, Steva Tomin, kaže za Radio 021 da radnici žele da pregovaraju o dinamici zaostalih zarada, kao i da novi štrajk nikome nije u interesu.

"Ukoliko danas ovo upozorenje ne bude urodilo plodom, mi ćemo u utorak kompletno obustaviti rad i svi zaposleni će izaći pred Vladu Vojvodine. Sada idemo da im stavimo do znanja da želimo da postignemo dogovor", rekao je on.

Podsetimo, sindikat zaposlenih u "Dnevnik holdingu" i "Dnevnik štampariji" najavio je u petak nove proteste jer Vlada Vojvodine nije ispunila obećanja data nakon letošnjeg štrajka. Radnicima je poslednja plata isplaćena pre mesec i po dana, a dogovora o dinamici dalje isplate još nije bilo, iako potpisani protokol predviđa i ovu tačku. (A.F.)

  • miki

    19.10.2010 08:13
    šta li oni rade !/?
    A šta radi ta gomila zaposlenih u Dnevniku? Otkud oni tamo? Štrajkači iz Dnevnika moraju da shvate da za njih više neće biti sredstava iz državne kase da oni lepo žive. Prošlo je vreme udomljavanja familije i komšija u Dnevniku. Pogledajte spiskove zaposlenih, pa da vidite koliko se tu dece i rodbine rukovodioca i sindikalaca zaposlilo na nekim neradničkim (ne)radnim mestima. Sami su doveli Dnevnik do kolapsa nepotrebnim udomljavanjem familije.
  • Martin

    18.10.2010 14:41
    @ Anoniman
    Isto tj. još mnogo gore je u RTV, imaju 1200 zaposlenih i 100 honoraraca koji im rade posao. Samo što njima moramo da plaćamo reket, pa su zbog toga "profitabilni"...
  • anoniman

    18.10.2010 13:46
    Sve je to super, štrajkovi ovo ono....
    Ako realno sagledamo činjenice u Dnevniku je zaposleno par stotina ljudi(između 400 i 600). A učinak im je kao 20 ljudi u nekom drugom sličnom preduzeću. Znači rešenje je jedino da se smanji broj zaposlenih za 90%, pa da onih 10% koji ostanu rade u zdravoj profitabilnoj firmi koja može da se izdržava od svoje delatnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti