U "Jadranu" problemi s plaćanjem grejanja

Bioskop "Jadran" će najverovatnije biti otvoren do kraja godine, ali trenutno su problematični računi za grejanje.
Bioskop "Jadran" će najverovatnije biti otvoren do kraja godine, ali trenutno su problematični računi za grejanje.

Kako za Radio 021 kaže Lazar Sokić iz "Zvezda filma", prosečna posećenost u "Jadranu" je oko 50 gledalaca dnevno, što nije dovoljno da se pokriju svi troškovi. Projekat "Ponovo radi bioskop" na godišnjem nivou raspolaže sa 700.000 dinara.

"Nama mesečni račun za grejanje iznosi oko 100.000 dinara, tako da od postojećeg priliva novca ne možemo pokriti sve troškove, kao i zarade zaposlenih", rekao je Sokić.

Prema njegovim rečima, trenutno se pregovara o dodatnim sredstvima koja bi trebalo da obezbede Pokrajina ili Grad. Najveću posećenost "Jadran" je imao za vreme prikazivanja filmova "Avatar", koji je imao 5.000 gledalaca, i "Seks i grad 2", koji je pogledalo 3.000 Novosađana.

Novosađani i dalje filmove mogu da gledaju samo u "Jadranu" i Art bioskopu na Spensu, dok rekonstrukcije "Arene" i Kulturnog centra grada još nisu završene. (A.F.)

  • Bioskobdzija

    21.10.2010 23:02
    POnovo (ne) radi bioskop
    Izdrzi JAdrane, izzzdrziii!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti