Na Trifkovićevom trgu kola do daljnjeg

Trifkovićev trg neće u skorijoj budućnosti biti pretvoren u pešačku zonu, rečeno je za Radio 021 u "Parking servisu".
Trifkovićev trg neće u skorijoj budućnosti biti pretvoren u pešačku zonu, rečeno je za Radio 021 u "Parking servisu". Prema rečima portparola ovog preduzeća, Radovana Jeknića, bilo je neophodno da se poboljšaju uslovi za parkiranje na ovom mestu.

"Presvući ćemo asfalt koji je pun rupa i dobićemo jedan lep prostor za parkiranje. U sredini platoa za parkiranje će biti zelena površina koja se i sada negde vodi kao zelena površina, ali ona ne liči ni na površinu, a kamoli zelenu", navodi Jeknić.

"Radovi neće oštetiti temelje"

Na središnjem delu trga, gde se još nalaze temelji prvog pozorišta u Novom Sadu, sagrađenog 1872. godine, nisu urađena arheološka istraživanja. Jeknić tvrdi da njihovi radovi na to ne utiču.

"Parking servis radi na dubini od dva do tri centimetra, ili pet centimetara kolika će biti debljina asfalta koji će pokriti stari asfalt koji već postoji. Ako taj stari asfalt nije smetao temeljima koji se nalaze ispod, verujem da neće smetati ni ovaj novi, bez rupa", smatra Jeknić.

On kaže da se radovi finansiraju iz budžeta preduzeća i da je sve koštalo dva miliona dinara. Sanacija bi trebalo da bude završena do kraja nedelje, a broj parking mesta će biti isti, odnosno 80 na celom trgu.

 

  • Ja

    20.10.2010 12:18
    misliti...
    ...i cvece brati nije isto gospodine Jeknicu. Sta bi bilo da ne mislite uopste...
  • emanon

    20.10.2010 10:52
    Na sta je sve ovaj Parking servis potrosio nase novce pa to je pravo cudo. Evo kod mene u ulici su pre vise od godinu dana postavili automat za parkiranje. Niko nikada ga nije koristio vec je narod kupovao parking karte u trafici 2 metra dalje od parkomata. Od tog parkomata jedinu vajdu su imali lokalni alkosi koji bi svremena na vreme prosetali do njega da pogledaju na displeju koliko ima sati. Trenutno dobro dodje i kao reklamni pano pa je okicen oglasima za izdavanje stana, prodaju pilica, oglasima skole engleskog jezika. Pravo je cudo da ga niko jos nije razbio, ali je vec vise od pola godine van funkcije tako da nije od koristi ni alkosima jer je sat na displeju odavno prestao da pokazuje koliko ima sati.
  • ns

    20.10.2010 06:44
    i opracemo malo para za sebe, staviti u vise lepih `dzepnih prostora` . sramota!. ovaj grad ce biti jedan veeeliki parking!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti