Napokon obnova pozorišta?

Iako je obnova zgrade Srpskog narodnog pozorišta trebalo da krene još početkom leta, to bi napokon moglo da se desi do početka novembra.

Iako je obnova zgrade Srpskog narodnog pozorišta trebalo da krene još početkom leta, to bi napokon moglo da se desi do početka novembra.

Kako je za Radio 021 rečeno u pokrajinskom Fondu za kapitalna ulaganja, koji finansira radove, izabrani izvođač će u tom roku početi s poslom, ukoliko ne bude prigovora na postupak javne nabavke od strane neizabranih ponuđača.

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandar Milosavljević, kaže da će, nakon što bude obavešten ko je dobio posao, s izvođačima biti moguće dogovoriti dinamiku radova. "Zato i insistiram na tome da što pre saznamo ko su izvođači. Zato sam i uputio pismo ljudima iz Fonda s molbom da nas zvanično obaveste gde je stvar stala, da bismo mi mogli dalje da planiramo", kaže Milosavljević.

U dopisu Fonda upućenom Radiju 021, navodi se da je Srpskom narodnom pozorištu, uz prvobitno opredeljenih 180 miliona, odobreno još 140 miliona dinara za rekonstrukciju. Milosavljević, međutim, kaže da je zbirno to suma koja je potrebna za rekonstrukciju, ali da dodatnih 140 miliona s Fondom nije ozvaničeno. "Oni su nam garantovali nekih 70 miliona dodatnih. Za 300 i nešto miliona dinara mi smo aplicirali kod Republike", kaže upravnik Srpskog narodnog pozorišta.

Milosavljević očekuje da će obnova potrajati nekoliko godina, ali da je od toga važnije da bude temeljno urađena, te da pozorište ne prekida rad. (D.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti