29 miliona evra za Univerzitet

Protokol o izgradnji Naučno-tehnološkog parka i centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu, investicija vrednih 29 miliona evra, potpisan je danas.

Protokol o izgradnji Naučno-tehnološkog parka i centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu, investicija vrednih 29 miliona evra, potpisan je danas.

Za gradnju i opremanje savremenog objekta Naučno-tehnološkog parka biće izdvojeno 20,5 miliona evra, od kojih je 11 miliona obezbedilo Ministarstvo nauke iz kredita dobijenog od Evropske investicione banke, a ostatak će uložiti pokrajina, grad Novi Sad i UNS, rekao je ministar za nauku Božidar Đelić.

Taj i slični projekti u Srbiji "pravi su odgovor na odliv mozgova iz naše zemlje, jer se na taj način stvaraju uslovi za to da se u okviru univerzitetskog kampusa formiraju kompanije koje će razvijati nove tehnologije i zapošljavati stručnjake", istakao je Đelić. Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić je rekao da će UNS do kraja 2012. godine dobiti ta dva izuzetno velika i značajna objekta u kojima će moći da se smesti oko 50 kompanija i u njima angažuje od 750 do 1.000 visoko obrazovanih kadrova i naučnih istraživača.

Radovi na izgradnji objekata pri univerzitetu trebalo bi da počnu na proleće iduće godine.

  • vau

    19.10.2010 14:46
    Ovo nam je svima dalo perspektivu, evo samo sto nije gotovo, mislim do kraja 2012, i taman da pocne s radom 2013 na leto - sta je to, samo 2.5 godine, posle 20 utucenih na vas i vase koalicione partnere; sitnica brate.

    I vec sa 45 godina cemo moci da se zaposlimo u holding korporaciji univerzitetskih profesora, 'profesora' i PhD Bodrum-politicara za predobre plate od 800eur kojima cemo da kupujemo stanove koje ce da prodaju druge holding korporacije univerzitetskih profesora, 'profesora' i PhD Bodrum-politicara.
  • Dr Petrović

    19.10.2010 14:18
    Kakva distorzija!
    !"20,5 miliona evra, od kojih je 11 miliona obezbedilo Ministarstvo nauke iz kredita"

    Pozajmljuju od našeg potomstva, ugrađuju se, a našu decu zadužuju!

    Ti novci ne stižu niotkuda, ali nestaju efikasno u mračnim džepovima političkih vođa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti