Protest u petak na Trgu slobode

Protest Saveza samostalnih sindikata održaće se u petak na Trgu slobode jer nije postignut socijalni dijalog sa Vladom Srbije u vezi sa izmenama Zakona o invalidsko-penzijskom osiguranju.
Protest Saveza samostalnih sindikata održaće se u petak na Trgu slobode jer nije postignut socijalni dijalog sa Vladom Srbije u vezi sa izmenama Zakona o invalidsko-penzijskom osiguranju. Predsednik Gradskog veća sindikata Drago Đokić kaže da bez socijalnog dijaloga nema izlaska iz krize.

"Novi Sad je spreman za proteste, dobili smo sva odobrenja. Tehnički smo se opremili i nadam se da ćemo dvadeset i drugog imati pristojan broj okupljenih da ukaže nadležnim organima i vlasti da se ovaj put nećemo šaliti", tvrdi Đokić.

Prema rečima predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ljubisava Orbovića, ukoliko se ne postigne dogovor sa republičkim vlastima nakon protesta, sindikat će preduzeti oštrije korake.

"Sledeća mera je sakupljanje potpisa za referendum. Sledeće mere su protesti u Beogradu i verovatno generalni štrajk u Srbiji ali to će se još videti. Nadamo se da će ovo biti dovoljno da nađemo razumevanje na drugoj strani", navodi Orbović.

Članovi sindikata zahtevaju da se ne povećava radni staž žena, da penzije ne budu ispod 25 odsto prosečne plate u Srbiji, da se reši problem tehnoloških viškova, i zaposlenih na crno. Protest počinje u 14 časova, kako zaposleni ne bi imali problema sa poslodavcima.

 

  • Milan

    21.10.2010 11:12
    Najbolje bi bilo da Vojvodina dobije svoj penzioni zdravstveni fond
  • Svi

    20.10.2010 11:19
    Svi na protest!
  • NS vojvodina

    20.10.2010 06:05
    nesto mislim
    Da li ce svi izaci na strajk!, trebalo bi ..ako se sada ne izadje i strajkuje, znaci da ce otpasti mogucnost za zaposljavanje mladih koji pristizu,treba voditi racuna o sebi svojoj deci,unucadima i celoj mladosti koja treba da radi...niko NE PLACA penzionere, oni za svoj radni vek dovoljno su ustedeli-odvajali penzionom fondu za dane kada vise ne mogu raditi, zar sa radnog mesta pravo na groblje, a sta je tada sa SREDSTVIMA koja su odvajana u penzioni fond!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti