Sanitarni inspektori se žale na mobing

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo pokrenuo je istragu na osnovu anonimne prijave sanitarnih inspektora koji svoje šefove optužuju za mobing.    
Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo pokrenuo je istragu na osnovu anonimne prijave sanitarnih inspektora koji svoje šefove optužuju za mobing.

Zaposleni su žale na pritiske, lošu radnu atmosferu i ponižavanje, a kao odgovorne su označili načelnika inspekcije Slobodana Žarkova i savetnika pokrajinskog sekretara za sanitarni nadzor, Rajka Bulatovića.

Njih dvojica nisu želeli da komentarišu ove navode, rekavši da im se nikad niko nije žalio.Istragu realizuje pomoćnik sekretara za sanitarni nadzor, dr Vladimir Petrović, koji je do sada ispitao 10 od 27 inspektora.

On za Blic kaže da kod većine ispitanih postoji neki problem, kao i da u razgovoru niko nije izneo pritužbe na Žarkova i Bulatovića.U anonimnoj prijavi se, s druge strane, navodi da žrtve mobinga kriju istinu iz straha od nadređenih, ali i kolektiva.

  • ns puls

    21.10.2010 09:36
    Kako to sad?
    Šta je mobing? Kako se manifestuje? Ko su moberi? Kako znate da ste mobingovani? Kolika su ovlaštenja šefova, direktora ili menadžera? Kad neko odgovori na ova pitanja i objasni šta je mobing, ja ću poverovati da ga stvarno ima!!! Naviklo se u Srba na nerad, pa malko kad stegneš kaiš, eto ti odmah, onih koji misle da su potlačeni, jadni, mobingovani, a da zasuče rukave i radi samo svoj posao, teško!!!! Ajte uzdravlje
  • 21.10.2010 06:33
    mobing-vlast i svi ostali "rukovodeci faktori"
    Pa sam Sud vrsi mobing nad zaposlenma,pocev od Ministarstva pravosudja, i haj sada da se neko zali
  • Miki

    20.10.2010 17:11
    Mobinga ima i u Muzeju Vojvodine ali se zahvaljujuci novom zakonu spremamo na akciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti