Novosađani naoružani do zuba

Novosađani raspolažu sa skoro 50 hiljada komada oružja, pokazuju podaci policije.
Novosađani raspolažu sa skoro 50 hiljada komada oružja, pokazuju podaci policije. Inspektorka Marija Petrović kaže za Radio 021 da od toga najveći deo čini oružje za ličnu bezbednost kao što su revolveri i pištolji, dok su preostalo lovačko i sportsko oružje.

"Podatke o nelegalnom oružju nemamo jer da znamo taj podatak, nelegalnog oružja ne bi ni bilo. S obzirom da se radi o nelegalnom oružju i da lica koja nabavljaju takvu robu to znaju, prodaja se vrši na tajan način kako policija ne bi znala za to", navodi Petrovićeva.

U toku ove godine je oduzeto 232 legalnih oružja, od čega je većina lovačko oružje, dok je nelegalnog oduzeto 104 komada.                

Za nelegalno posedovanje i prodaju vatrenog oružja predviđena kazna je do tri godine zatvora. Ukoliko je u pitanju veća količina municije ili oružja kazna zatvora iznosi do osam godina.

Kako se u gradu dolazi do nelegalnog oružja, možete da poslušate u petak, na 92,2 u emisiji ''Hoću da znam, šta ja imam od toga''.

  • Ааа

    23.10.2010 17:26
    Е, па сад и ја сумљам да је Dr Petrović доктор.
    И да, није добро да се "Ž" Nalaze na bezbednom rastojanju od "K".
  • Dr Petrović

    23.10.2010 06:26
    Disertacija Položaja
    Oko čega se zapravo ovde vodi rasprava:
    Slovo "LJ" se sastoji od "L" i "J". Slovo "N" kao sastojak slova "NJ" se nalazi na tastaturi u neposrednom okruženju, ali centralno slovo selog sistema je "K".
    Prema tome, sve oko "NJ" i "LJ" ide na "K" i to je svima jasno.
    Zato se "Č" "Ć" i naročito "Ž" Nalaze na bezbednom rastojanju od "K"
    Zaključak:
    "K" je centralno slovo na tastaturi.
  • @Dežurni sumljivac:

    22.10.2010 17:40
    Јавља вам се тако? Мен' се јавља да је намера у питању... Оно сад, ко ће га знати...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti