Divlja deponija u centru Novog Sada (Foto)

Polusrušena kuća u Šafarikovoj 25, odnosno u samom centru grada, divlja je deponija i stecište skitnica.
Polusrušena kuća u Šafarikovoj 25, odnosno u samom centru grada, divlja je deponija i stecište skitnica.

Prema rečima načelnice građevinske inspekcije, Slavice Lazov, kuća je bez stolarije, sa oštećenim krovom i predstavlja opasnost po prolaznike.

"Zbog toga je doneto rešenje u kojem smo naredili da se postavi zaštitna ograda i traka sa vidljivim upozorenjem, i rešenje je prikucano na tu adresu. Istovremeno smo obavestili Sektor za vanredne situacije da je objekat u ruševnom stanju i da ima veliku količinu zapaljivog materijala", navodi Lazova.

Ona dalje kaže da je pokrenut postupak za utvrđivanje vlasništva jer se na istoj adresi nalazi više vlasnika. U toku je i sudski postupak koji vlasnici vode među sobom. Ukoliko niko od vlasnika ne reaguje na rešenje, Grad može da obezbedi kuću a potom im to naplati.

  • Veronika

    28.02.2011 18:49
    JOVAN
    NOVINAR NIJE NAGLASIO DA SE OD GRADA ZA RENOVIRANJE KUCA U CENTRU GRADA TREBA DOBITI SPECIJALNA DOZVOLA JER SU NAVODNO OVE STARE KUCE POD ZASTITOM DRZAVE! DOK DOBIJES DOZVOLU (AKO JE IKAD DOBIJES), KUCA TI SE SRUSI. SAMO KAD IM TA KUCA IZ CLANKA, SA SADA ZAKUCANIM PROZORIMA NE SMETA!
    JOVAN DEFINITIVNO SLABO POZNAJE GRAD KAD KAZE DA IZMEDU 2KANTE IMA 200METARA. U GRADU SE KANTE MOGU SKORO NA PRSTE IZBROJATI, A KAD SE U NJIH UBACI JEDNA LITARSKA FLASA, ONE SU PUNE!MOZDA NAM BEOGRADANI KUPE KOJU KORPU AKO IM OSTANE KOJI EVRO OD SREDSTAVA NAMENJENIH IZGRADNJI MOSTA?A PITAM SE HOCE LI SE IKADA NESTO UCINITI PO PITANJU KANALIZACIJE KOJA JE ZABUSENA POSLE SVAKE KISE?
  • 24.10.2010 02:21
    Ima li nade za nas?
    Gradonacelnice prvo ocistite grad pa onda gradite bulevare i novokomponovane zgrade. NOVI JAD a, ne Novi Sad.
  • Miki

    22.10.2010 21:32
    Pogledajte samo parkic u Dunavskoj izmedju muzeja. Cist uzas! Nocu nema svetla i pun ludaka kao Central Park 70tih. Centar grada - strasno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti