Psi ponovo smeju u liftove

Grupa građana podnela je inicijativu da se izmeni član Odluke o držanju domaćih životinja i da se kućni ljubimci mogu uvoditi u liftove.
Grupa građana podnela je inicijativu da se izmeni član Odluke o držanju domaćih životinja i da se kućni ljubimci mogu uvoditi u liftove.

Prema rečima zamenika gradonačelnika, Saše Igića, predlog izmene je odobren i očekuje se da će biti usvojen na jednoj od narednih sednica Skupštine grada.

"Takođe je izmenjen i član koji je zabranjivao da se kućice za kućne ljubimce, odnosno pse postave na manjoj udaljenosti od deset metara od komšija. Taj član je promenjen, pa je uslov da bude minimum četiri metra rastojanja", navodi Igić.

  • Alek

    01.12.2010 13:17
    Zanima me samo kada ce se odrzati ta "jedna od narednih sednica" ...
  • Gajo

    23.10.2010 22:28
    @G
    Dugo me nije nešto tako zabavilo kao čitanje Vašeg komentara... Još, molim Vas!
    Posebno mi se dopada "tautološki" iskaz: "bilo da vi izvršite nuždu na javnoj površini, bilo vaš pas, situacija je u potpunosti identična".
  • G

    23.10.2010 09:41
    @sandra - draga sugrađanko, prvo, vršenje nužde na javnim površinama nije dozvoljeno. To što se međutim to dešava, apsolutno ni u jednom aspektu vas ne štiti odgovornosti za vašeg psa. Kako je životinja neintelignetno biće (odnosno ne smatra se bićem koje je sposobno da razmišlja kao čovek), stoga ne može ono biti odgovorno za svoje ponašanje koje nije po normama koje je uveo čovek, već samo i isključivo vi kao vlasnik. To u prevodu znači draga sugrađanko, bilo da vi izvršite nuždu na javnoj površini, bilo vaš pas, situacija je u potpunosti identična, i NARAVNO da bi trebala da bude kažnjiva. Ako želite da imate psa u gradu, sa time dolaze i određene obaveze, jer niste draga sugrađanko jedini stanovnik grada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti