Komunalci se spremaju za zimu

Zimska služba komunalnog preduzeća "Put" ove godine ima tri mašine više u odnosu na prošlu zimu.
Zimska služba komunalnog preduzeća "Put" ove godine ima tri mašine više u odnosu na prošlu zimu.Trenutno se okončava postupak javne nabavke soli kojima će se posipati putevi, a količina koja će biti kupljena zavisi od vremenskih prilika. Portparolka "Puta", Jelena Stoisavljević, kaže za Radio 021 da ima preostalih zaliha soli, kao i da se program rada još uvek usvaja.

"Broj i sastav terenskih ekipa predviđa se planom i programom zimske službe. Naše pretpostavke su da neće biti većih promena u odnosu na prethodne godine", rekla je ona.

"Zelenilo" obnovilo mehanizaciju prošle zime

"Gradsko zelenilo" će se ove zime brinuti za šest saobraćajnica i prostora više u odnosu na prošlu godinu. U pitаnju su stаze nа sedаm novosаdskih trgovа, stаze u i oko pаrkovа, аutobuskа stаjаlištа u grаdu i industrijskoj zoni, stаze u univerzitetskom kаmpusu, glаvno stepenište i šetnа stаzа nа Tvrđаvi, kao i stаze nа prilаzimа mostovimа. Međutim, način rada i broj radnika ostaće neizmenjeni. Portparol ovog preduzeća, Ivan Nožinić, kaže za naš radio da ove godine nije bilo investicija u novu zimsku mehanizaciju.

"Naše preduzeće je tokom prošle godine znatno obnovilo mehanizaciju. U nju je uloženo oko 54 miliona dinara, tako da je naše preduzeće u svakom trenutku u slučaju snežnih padavina spremno da brzo i efikasno interveniše", navodi on.

Zа potrebe zimske službe „Grаdsko zelenilo“ će koristiti 32 vozilа, a na ulicama će biti oko 130 radnika. Od prošle godine je u skladištima ovog preduzeća ostalo oko četiri tone soli.

Bez promena u "Čistoći"

U "Gradskoj čistoći nisu kupljene nikakve nove mašine, niti ima izmena u broju angažovanih radnika. Kao i prošle godine, na ulicama će raditi 160 radnika u tri smene. Zimska mehanizacija broji 15 mašina - autočistilica, vozila za odnošenje, utovar i istovar, kao i 20 posipača soli.

Zimska služba biće aktivna u periodu od 15. novembra do 15. marta, mada početak i kraj rada zavisi i od samih vremenskih prilika. Podsetimo, iako su komunalna preduzeća prošle godine najavljivala da su spremna za zimu, posle snežnih padavina su neretko i velike gradske saobraćajnice bile zakrčene po pola dana.

  • TITO

    27.10.2010 06:56
    hehehe
    Sve bi ja vas poslao na selo!!!
    Da sami uzmete lopate i da malo ložite.Da li ste nekada čuli za elementarne nepogode. A čujem, da će ova vlast ugraditi i grejanje u bulevare. Daj manite se z.........e. nego uzmite lopate u ruke kada padne sneg i prestanite da budete malogradjani, koji sve kritikuju a ništa nerade
  • sosa

    26.10.2010 13:21
    logicno
    pripreme za sneg i pocinju kosenjem trave
    onda se sneg lepse navata i smrzne
    sad sve zavisi gde su bacili pokosenu travu
  • exit

    26.10.2010 07:59
    juče su na limanu kosili travu?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti